Sivas
Giriş Tarihi : 16-09-2014 22:32

SİVAS KALESİ'NDE KAZI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Çalışmaların ilk gününde, "Geç Osmanlı dönemi"ne ait saat kulesi temeline ulaşıldı Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Atılgan Kaya: "Kazıyı biraz daha genişleterek saat kulesinin ölçülerine de ulaşmış olacağız"

SİVAS KALESİ'NDE KAZI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Tarihi Sivas Kalesi'nde başlatılan kazı çalışmalarının ilk gününde "Geç Osmanlı dönemi"ne ait saat kulesi temeline ulaşıldı.

Yapılış tarihi kesin olarak bilinmeyen kalenin doğu tarafındaki çay bahçesinin bulunduğu kısımda 3'ü uzman 8 kişilik ekiple kazı çalışması başlatıldı.

Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Atılgan Kaya, yaptığı açıklamada, Sivas Kalesi'nin belli bölümlerinin birinci, ikinci ve üçüncü derece sit alanı olarak tescil edildiğini söyledi.

Kazı çalışması yapılan alanın ikinci derece sit alanı olduğunu ifade eden Kaya, kalede önceden saat kulesi olduğuna dair bilgilere Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce yapılan arşiv taramaları sonucu ulaşıldığını belirtti.

Kaya, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün talebi üzerine kalede kazı çalışması başlatıldığını ifade ederek, kazının müdürlüklerinin denetiminde yürütüldüğünü söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından sondaj kazısı yapılması yönünde talepte bulunduklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili de 5 bin lira ödenek sağlayarak burada temel olup olmadığı yönünde çalışma başlattık. Çalışmalarımızın ilk aşmasında Geç Osmanlı dönemine ait bir saat kulesinin temellerine ulaştık. Burayla ilgili çizim ve fotoğraflama yaptıktan sonra alanı kapatıp eski haline getireceğiz. Daha sonra belediyenin burayla ilgili yapacağı projede, bu alana saat kulesi inşa edilecek. Bu saat kuleleri, genelde Orta Anadolu'nun tamamında var. Kazıyı biraz daha genişleterek saat kulesinin ölçülerine de ulaşmış olacağız. Kazının yaklaşık 5 gün daha sürmesini planlıyoruz."

AdminAdmin