Sivas
Giriş Tarihi : 16-09-2014 22:29

“ÖĞRENCİLER TEOG SİSTEMİYLE MAĞDUR EDİLDİ"

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, yeni eğitim öğretim yılının her zaman olduğu gibi yine sıkıntılarla başladığını belirterek, birçok okulun görevden alınmış okul müdürleriyle idare edildiğini, TEOG sisteminin de velilere ve çocukları mağdur ettiğini söyledi.

“ÖĞRENCİLER TEOG SİSTEMİYLE MAĞDUR EDİLDİ

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, yeni eğitim öğretim yılının her zaman olduğu gibi yine sıkıntılarla başladığını belirterek, birçok okulun görevden alınmış okul müdürleriyle idare edildiğini, TEOG sisteminin de velilere ve çocukları mağdur ettiğini söyledi. Sivas’ta TEOG ile merkezde oturan birçok öğrencinin 50 km uzaktaki Yıldız beldesi ile diğer ilçelere yerleştirildiğini aktaran Eryıldız, öğrencilerin merkeze nakil yaptırmasının ise çok güç olduğuna vurgu yaptı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasını değerlendiren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, çok sayıda okul müdürünün görevlerinden alındığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir yönetmelik çıkararak yeni okul müdürleri atanana kadar mevcut okul müdürlerinin görevlerine devam edebileceğini belirttiğini anlatan Eryıldız, ancak aynı bakanlığın kendi çıkardığı yönetmeliğe sadık kalmayarak müdürlere mail gönderdiğini ve öğretmen olarak tayin istemek zorunda bırakıldığını ifade etti. Müdürlere ‘Ya tayin isteyin ya da biz sizi istediğimiz bir yere göndeririz’ denildiğini savunan Nuri Eryıldız, şöyle devam etti:

“Hiçbir okul müdürü görevden alındım, neme lazım gibi bir davranışın içinde olmadı ve her birisi okullarını eğitim-öğretime hazır hale getirdi. Bundan sonraki süreçte de müdür yardımcılarının görevine son verildi. İdarecilerin görevden alınma yöntemi ve tarihleri çok yanlış. Hükümete yakın sendika bile görevden alma tarihinin yanlış olduğunu açıklıyor. Ancak uygulamayla ilgili bir açıklamada bulunmuyorlar. Şuan 110 civarında okul müdürü ile ilgili görevlendirme yapılırken diğer okullar görevden alınmış okul müdürleriyle idare ediliyor.”

ÖĞRENCİLER 50 KM UZAĞA GÖNDERİLDİ

Bu yıl ilk kez uygulanan TEOG sisteminde çok sayışa veli ve öğrencinin mağdur edildiği kaydeden Şube Başkanı Eryıldız, “Her ne kadar yetkililer büyükşehirlerde yaşanan sorunlarla ilgili basında çıkan haberlerin yanlış olduğunu söyleseler de Sivas’ta da buna benzer sıkıntılar yaşandı. Şehrin doğusundaki öğrenci batıya, batısındaki öğrenci doğuya, En doğundaki öğrenci, Karşıyaka’da ki okullara yerleştirildi. Bunlarla da kalınmadı; şehir merkezinde oturan velinin çocuğu 50 km mesafede bulunan Yıldız Beldesi ile diğer ilçelerdeki okullara yerleştirildi.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİNİN MERKEZE NÂKİLİ ÇOK ZOR”

Yetkililerin bu tür sıkıntıların yakın zamanda telafi edileceğini söyleyerek velileri yanılttığını savunan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, şu ifadeleri kullandı:

“Bununla ilgili öğrencilerin nakil süreci var. Burada insanlar yine yanıltılıyor. Eğer çocuğunuzu nakil etmek istediğiniz okulda bir açık olması lazım ki siz öğrencinizi merkezdeki bir okula nakil yaptırasınız. Eğer bir ya da iki öğrenci açığı varsa yerleştirme puanı esas olacak. 100 çocuk nakil isterse sadece bir çocuk yerleşebilecek. Böyle bir şeyde söz konusu değil. TEOG sistemiyle öğrenci ve velilerimiz mağdur edilmiş durumda. Vatandaş 50 km uzaktaki Yıldız Beldesine çocuğunu nasıl gönderecek. Zorunlu eğitimden dolayı velinin çocuğunu okutmama şansıda maalesef yok. Eğitim yine sıkıntılarla başladı.”

AdminAdmin