Sivas
Giriş Tarihi : 16-09-2014 22:23

SODES PROJESİ KAPSAMINDA ULAŞ İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN KAPALI HALI SAHA HİZMETE AÇILDI

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Sivas Valiliği koordinasyonunda ve Ulaş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen ’Ulaşlı Gençlik Sporda Birleştik’ Projesi dahilinde yapımı tamamlanan kapalı Halı saha, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

SODES PROJESİ KAPSAMINDA ULAŞ İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN KAPALI HALI SAHA HİZMETE AÇILDI


Gerçekleştirilen açılış programına Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI’nın yanı sıra; Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih YAKINOĞLU, Doğanşar Kaymakamı Hakan KAFKAS, Gemerek Kaymakamı Yusuf ÖZBEY, Ulaş Kaymakamı Ali ALTINKAYNAK, İlçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılış Töreninde Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, Sosyal Destek Programı (SODES) Hakkında bilgiler vererek yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi 2013 yılında ilimiz SODES kapsamına alındı. Bizlerde 2013 yılında valilik bünyesinde SODES proje ofisini oluşturduk ve gerek kamu kurumlarımızdan gerekse sivil toplum kuruluşlarımızdan, mahalli idarelerimizden proje başvurularını aldık onları değerlendirdik. Bizim ön değerlendirmemiz sonrasında Kalkınma Bakanlığı son değerlendirmeyi yaparak 31 projemiz finansman desteği almaya hak kazandı. Bu 31 projemizin 12 tanesi kamu kurumlarımıza ait, 12 tanesi Sivil Toplum Kuruluşlarına ait ve 7 tanesi de Mahalli idarelere ait projeler. Kalkınma Bakanlığından toplamda eş finansman dahil 3.923.000 TL’lik bir destek aldık. Biz bu projeleri Valilik SODES proje ofisi olarak titizlikle takip ediyoruz. Şuanda bu açılışlarla biz SODES projesinin olumlu meyvelerini alıyoruz. İl merkezinde de benzer projeler yapılmıştı özellikle SODES projesinin üç bileşeni var bunlar; Sosyal İçerme, Kültür Sanat ve Spor, İstihdam bileşenleri. Bu üç bileşen arasında en fazla destek verdiklerimiz Kültür Sanat ve Spor projeleri. SODES’in amacı zaten kentleşmeden ve göç’ten kaynaklanan il merkezlerindeki sosyal sorunların azaltılması ve bertaraf edilmesi. Özellikle sosyal, ekonomik sıkıntı yaşayan dezavantajlı gruplarımızın, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engellilerin bu proje kapsamında desteklenerek onları sosyal ve kültürel hayata daha fazla katılımını sağlamayı hedefliyor. Özellikle Kültür Sanat ve Spor’u çok önemsiyoruz, çünkü çocuklarımızı bu alana daha fazla yönlendirebilirsek zamanlarını daha iyi geçirebilecekler. Böylece zararlı alışkanlıklardan uzaklaşacaklar sağlıklı, bedensel ve zihinsel olarak hayata daha iyi bir şekilde hazırlanacaklar.’’ dedi.

 

 

Halı saha yapımında katkısı bulunanlara Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI ve protokol üyeleri tarafından plaket ve hediye takdiminin ardından açılış kurdelesi kesimiyle devam eden program, ilçe öğrencilerinin Tekwando gösterisi, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Wushu gösterisi ve ilçe öğrencilerinin futbol müsabakası öncesi Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI’nın başlama vuruşu yapmasıyla son buldu.


AdminAdmin