Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-09-2014 22:14

SİVAS HABİTAT BİLİŞİM AKADEMİSİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Microsoft, Habitat ve Birleşmiş Milletlerin iş birliği ile organize edilen ve geleceğini tasarlayabilen genç girişimciler yetiştirmeyi amaçlayan Sivas Habitat Bilişim Akademisi ilk mezunlarını verdi.

SİVAS HABİTAT BİLİŞİM AKADEMİSİ İLK MEZUNLARINI VERDİ


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret eden mezunlar sertifikalarını Başkan Aydın'ın elinden aldı.





Başkanlık Makamı’nda düzenlenen törende konuşan Aydın, “Geçtiğimiz aylarda başlatmış olduğumuz, Habitat, Microsoft ve Kalkınma Bakanlığımız ile Sivas Belediyesi iş birliğiyle yapılan çalışmanın ilk mezunlarını vermiş bulunuyoruz. 18 arkadaşımız bugün sertifikalarını alarak geleceklerini güzel bir şekilde tasarlamış olacaklar. Bu sertifika ile sadece Türkiye'de değil uluslararası her platformda isterlerse çalışabilecekler” dedi.





İlki düzenlenen Akademinin Sivas halkına açık olmasına rağmen beklenen ilginin olmadığına değinen Başkan Aydın, “Gençlerimiz için oldukça önemli bir fırsat, belki yeni bir oluşum olduğu için katkı olmamıştır. İlimizde en büyük sorun kalifiye eleman eksikliğine bağlı işsizlik sorunu, gençlerimizin bu fırsatları iyi değerlendirerek kendilerini yetiştirmeleri halinde iş arayan değil, aranan elemanlar olacağına inanıyor ve bu oluşumlara katılmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.





Başkan Aydın bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, Akademi de başarı gösteren ve Eğitmen Belgesi almaya hak kazanan 18 kursiyere sertifikalarını takdim etti. 





Törene Başkan Yardımcıları Mahir Kuzucu, Ahmet Özaydın, Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Gülüm de katıldı.
AdminAdmin