Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-09-2014 23:58

ÜNİVERSİTE - SANAYİCİ BULUŞMASI SAĞLANDI

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) KUYAP işbirliğiyle Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki akademisyenler ve Meslek Liselerindeki öğretmenlere yönelik ilimizdeki 18 sanayi tesisine gezi düzenlendi. Sertifika töreninde konuşan Başkan Yıldırım; “Yüzyıllık geçmişe sahip yabancı firmalar ile rekabet ediyoruz. Güçlerimizi birleştirerek, şirketlerimizin başarısını artırmalıyız” dedi.

ÜNİVERSİTE - SANAYİCİ BULUŞMASI SAĞLANDI


AKADEMİSYEN VE TEKNİK ÖĞRETMENLER SANAYİ TESİSLERİNİ İNCELEDİ

Avrupa Birliği ile TOBB tarafından ortaklaşa finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), kapsamında akademisyen ve mesleki eğitim öğretmenlerine “Pratik eğitim ve firma gezileri programı düzenlendi.

 

Tso koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında 40 öğretmen, Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere ilimizde faaliyet gösteren 18 sanayi kuruluşunu ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında Özmersan mermer ocağı ve Tüdemsaş fabrikasını da gezen eğitimciler, firma yetkililerinden bilgiler aldı.

 

Mesleki eğitim öğretmenleriyle, sanayicilerin buluştuğu projede karşılıklı bilgi paylaşımları yapıldı.

 

Teknik gezilerin ardından Tso üniversite-sanayi işbirliğine yönelik olarak “İşbirliği Olanakları Toplantısı ve Sertifika Töreni” düzenlendi.

 

Törene Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İŞKUR Müdürü Nurettin Köksal, Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, Meclis Başkanımız Necati Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Zeki Özdemir ile akademisyen ve sanayiciler katıldı.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Alpagut Şenel, yaptığı konuşmada yapılan iş gezilerini çok olumlu bulduklarını söyledi.

 

ÜNİVERSİTE - SANAYİCİ BULUŞMASI SAĞLANDI

Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. Yıldırım, “OSB’nin yolunu bilmeyen hocalarımız var. Duyarlı öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bu proje ile sanayici ve hocalarımız buluşmuş oldu” dedi.

 

SİVAS’A YAPILAN HER DOĞRU İŞ, TÜRKİYE’YE YAPILMIŞ DEMEKTİR

Üretim yapan firmaların gelişmesine akademisyenlerin katkı sunmasını beklediklerini açıklayan Yıldırım, “İşyeri ziyaretlerinizdeki tecrübelerinizden, projelerinizden faydalanmak isteriz. Hangi yönde çalışma yapılması gerektiğini birlikte ortaya koyacağız. Eskiden ülkeler arasında olan yarış şimdilerde iller arasında yaşanıyor. Bu yarışta hızlı koşamazsak geri kalırız. Bu rekabetçi ortamda dünyayı iyi takip etmemiz lazım. Bilgiye ihtiyacımız var. Bunun içinde sizlerle daha fazla işbirliği yapmamız gerekiyor. Kapımız sizlere her zaman açık. Sivas’a yapılan her doğru iş, Türkiye’ye yapılmış demektir” dedi.

 

REKABETÇİ, GÜÇLÜ FİRMALAR OLUŞTURACAĞIZ

Yıldırım, “Rekabet ettiğimiz firmalara baktığımız zaman yüzyıllık geçmişlerini görüyoruz. Ülkemizde 60 yıllık bir sanayi geçmişimiz var. Maalesef üçüncü kuşak sanayicimiz yok. Bunun için de teorik ve pratik bilgilerimizi birleştirerek; rekabetçi, güçlü firmalar oluşturabiliriz. Heyecanı olmayan 100 senelik firmaları geçebiliriz. Çünkü firmalarımızda büyük heyecan var. Bunu başarabileceğimize inanıyorum”

Daha sonra akademisyen ve teknik öğretmenlere törenle sertifikaları verildi.

Öte yandan KUYAP Projesi ile Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman illerinde ki işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedefleniyor.

AdminAdmin