Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-09-2014 18:59

KOCACIK: “SİVAS, KÜLTÜR MOZAYIĞI OLAN BİR ŞEHİRDİR”

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı 5. Koordinasyon Toplantısı İsmaîlilik ve Batınî Zihniyet Çalıştayı İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.

KOCACIK: “SİVAS, KÜLTÜR MOZAYIĞI OLAN BİR ŞEHİRDİR”
Düzenlenen törene Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Faruk Kocacık ve çok sayıda davetli katıldı.





Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda önce açış konuşmaları gerçekleştirildi. İlk olarak söz alan Prof. Dr. Metin Bozkuş, böyle önemli bir toplantıda farklı üniversiteden konusunda hâkim misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan da, “Her yıl farklı bir konuda çalıştay düzenliyoruz, bu yıl  “İsmaîlilik ve Batınî Zihniyetini” işleyeceğimiz çalıştay için alanında uzman isimleri üniversitemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.



“Sivas, kültür mozayığı olan bir şehirdir” diyerek sözlerine başlayan Rektör Faruk Kocacık da, “Bizler farklı mezheplere, farklı inançlara ev sahipliği yapan Sivas'ta yaşıyoruz. İlimizdeki kardeşliğe de katkı sağlayacağını düşündüğüm İsmaîlilik ve Batınî Zihniyet Çalıştayı’nı çok önemsiyorum” şeklinde konuştu.



İslam Dini’nin muazzamlığına vurgu yapan Belediye Başkanı Sami Aydın ise; “Günümüzde bu dine mensup olan insanlar dinimizin gerekliliklerini ne yazık ki yerine getirmiyor. İzlediğimiz görüntülerde zulmü yapanlar da Allahüekber diyor, zulme uğrayanlar da Allahüekber diyor. Bu çok üzücü bir olgu. Hep birlikte kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Bu kaos ortamından kurtularak mükemmel dinimizi anlayarak yaşamamız, hareket etmemiz gerekir” dedi.



Son olarak söz alan hocaların hocası olarak anılan Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı da, “Belediye Başkanımız çok önemli bir durumu özetledi. Günümüzde İslam Dini’ni anlamak, anlayarak yaşamak yerine çok farklı yorumlar yapıyoruz. Bizler insanların inançlarını yargılamadan onları anlayarak hareket etmeliyiz” diyerek İslam Dini’nde mezhepler ve mezhep çatışmaları hakkında tarihten günümüze kadar geçen süreç hakkında bilgi verdi.       
AdminAdmin