Sağlık
Giriş Tarihi : 11-09-2014 18:07

KADIN SAĞLIĞI TV, DOKTORLARI VE KADINLARI İNTERNET ÜZERİNDEN BİR ARAYA GETİRİYOR

Bu yıl Türkiye’de 60. yılını kutlayan Bayer, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Kadın sağlığı konusunda doğru, güvenilir ve bilimsel bilgiye ulaşılmasını sağlamak amacıyla Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin de desteği ile hayata geçirilen canlı internet tv, kadinsagligitvcom adresinden 11 Eylül itibari ile yayına başlıyor.

KADIN SAĞLIĞI TV, DOKTORLARI VE KADINLARI İNTERNET ÜZERİNDEN BİR ARAYA GETİRİYOR

HABER : AYDAN ALKAP

 

Siteden gün içinde canlı yayınlarla kadınlarla buluşacak doktorlara yayın sırasında soru sorma imkanı bulunurken, yayın sonunda birebir web üzerinden ücretsiz olarak görüşme fırsatı da sunuluyor. Bunun yanında kadın sağlığıyla ilgili yapılan araştırmalar ve önceki yayınlara ait videolar da sitede yer alacak.

Kadın Sağlığı TV’nin tanıtımı; Bayer EMEA Bölgesi Pazarlama Bölüm Başkanı Dr. Oğuz MülazımoğluTürk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, Bayer Kadın Sağlığı ve Erkek Sağlığı Pazarlama Müdürü Pelin İçil’in katılımı ile Shangri-La Bosphorus Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

Cinsel sağlık, infertilite, gebeliğe hazırlık, adet dönemi, mutlu cinsellik, kadınlarda en çok görülen hastalıklar, vajinal estetik, menopoz gibi kadınları yakından ilgilendiren farklı konularda 100’ün üzerinde uzman doktor günün belli saatlerinde Kadın Sağlığı TV üzerinden canlı yayında merak edilen soruları cevaplayacak. 

Kadın sağlığında bilimsel ve güvenilir adres: “kadinsagligitv.com

Türkiye’de kadınların cinsel sağlık bilinci ve Türk kadınının internet kullanım alışkanlığı üzerine kapsamlı bir araştırma yaptırdıklarına dikkat çeken Bayer EMEA Bölgesi Pazarlama Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Mülazımoğlu, rapordan çıkan sonuçların Kadın Sağlığı Web TV platformunun hayata geçirilmesine kaynak oluşturduğunu söyledi.

Mülazımoğlu, Erzurum, Malatya, Denizli, Manisa, Adana, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep, Bursa, Kırklareli, İzmir, Samsun, Zonguldak, Kayseri, Konya, Ankara ve İstanbul olmak üzere toplam 18 ilde, 18 yaş ve üzeri toplam1,502 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yapılan araştırman sonuçlarına göre kadınların son 1 yılda internet kullanım oranının %35’ten %44’e çıktığını, akıllı cep telefonlarında kadınların %48’nin uygulama indirirken erkeklerde bu oranın %35 olduğunu söyledi.

Dr. Mülazımoğlu şöyle devam etti; “Bayer Türkiye olarak yeniliklerin öncüsü olmak, kamu adına faydalı projeler üretmek ve  milyonlarca insanın yaşam kalitesini iyileştirmek bizim en büyük misyonumuz. Kadınların hayatında farkındalık yaratmasını hedeflediğimiz Kadın Sağlığı TV, değer yarattığımız projelerimizin başında geliyor. Bu amaçla yaptırdığımız araştırma sonuçları da bize kadınların cinsel sağlıkla ilgili konuları konuşmaya çekindiklerini ya da yanlış bilgilere yönlendiklerini ortaya çıkardı. Bayer Türkiye olarak bu ihtiyaçtan yola çıktığımız Kadın Sağlığı TV ile bilimsel bilgiyi, sadece bir tık uzaklıkta uzman doktorların güvencesi ile sunmayı hedefliyoruz. Yaptığımız araştırma da bize gösteriyor ki Türkiye’de yaklaşık 10 milyon kadın, kadın sağlığı konusunda canlı olarak internet üzerinden hekimlerden bilgi alacakları veya başkaları tarafından iletilen soruların cevaplarını izleyebilecekleri bir sistem istiyor.” dedi.

 

Kadınlar, internet kullanımında erkeklere göre daha hızlı!

Projeyi hayata geçirmeden önce yaptırdıkları araştırma ile Türkiye’nin kadın sağlığı haritasını çıkardıklarını söyleyen Mülazımoğlu; “Sonuçlar bize Türkiye’deki kadınların 2013 yılına göre internet kullanımının %35’ten %44’e çıktığını ve aplikasyon indiren kadınların oranının %29’dan %48’e çıktığını gösteriyor. Araştırma aynı zamanda, kadınların yüzde 44’ünün cinsel   sağlık ve korunma yöntemleriyle ilgili, ilk olarak  hala aile büyüklerine danıştığını gösteriyor.  Yüzde 31’i arkadaşlarına soruyor, sadece yüzde 11’i   doktorundan bilgi alıyor. Yüzde 4’ü ise internet üzerinden doğru bilgiye ulaşmaya çalışıyor. Araştırmadan çıkan diğer sonuç ise senede en az bir kez jinekoloğa gidenlerin oranın yalnızca yüzde 25 olması. Kısaca kadınlar cinsel sağlık konularını hala tabu olarak görüyor, bu konuları arkadaşları ya da aileleriyle konuşuyor. Bazen de internet üzerinden araştırma yaparak asılsız çıkarımlara ulaşabiliyor. Kadın Sağlığı TV ile biz, tüm bu engelleri ortadan kaldırarak kadınların tek ve güvenilir adresten uzman doktorların canlı yayınlarına katılıp diledikleri soruyu sorarak bilimsel bilgiye ulaşmalarını hedefliyoruz“ şeklinde konuştu.

Mülazımoğlu: “100’ün üzerinde doktor Kadın Sağlığı TV’de buluşuyor”

Kadınların haftanın her günü, internet erişimi olan bütün cihazlardan 24 saat erişebilecekleri büyük bir platform yarattıklarını söyleyen Dr. Oğuz Mülazımoğlu: “Kadın sağlığını ilgilendiren her konuda güncel ve doğru bilgi bu sitede yer alacak. Ayrıca ilk kez alanında uzman 100’ün üzerinde doktor, belirli gün ve saatlerde canlı olarak çeşitli konularda yayın yapacak. Yayın sırasında doktora canlı bağlantı ile soruların da iletilebileceği bu platform bir nevi danışmanlık hizmeti veriyor olacakBu kadar uzman doktorla adeta çok büyük bir hastane gibiyiz…” dedi ve ekledi: “Ancak bu platform asla gerçek bir doktor muayenesinin yerini alma hedefi taşımıyor. Tam tersi, kadınları bu konuda bilinçlendirerek, doktora gitme oranını önemli ölçüde arttırmayı hedefliyoruz“

 

Pelin İçil: “Kadın Sağlığı TV Türkiye’de bir ilk”

Bayer Kadın Sağlığı ve Erkek Sağlığı Pazarlama Müdürü Pelin İçil, sitenin kullanımı, konuların seçilme süreçleri ve doktorların canlı yayına hazırlanmasıyla ilgili bilgiler vererek Bayer olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.  Vidizayn Dijital Ajans ile birlikte yürütülen yaklaşık 1 yıllık bir planlama- tasarım ve test süreci sonunda ortaya çıkan bu sitenin kullanıcılardan alınan geribildirim ile şekillendiğini ve en kullanıcı dostu şekilde tasarlandığını vurguladı.

 

Kullanıcıların yarısı jinekologlar ile bu sitede tanışıyor

İçil, sitenin lansmanı öncesi 1000 kişilik bir gönüllü kadın grubu ile test yayınları yaptıklarını ve bu kadınların %50’sinin jinekoloğa daha önce gitmemiş olduğunu söyledi.  Pelin İçil, ayrıca yaptıkları araştırma sonuçlarına göre sitede en çok ilgi gören konuların “Normal doğum mu-sezaryen mi?”, “Evlilikte mutlu cinsellik” ve “Doğumdan sonra vücudun toparlanması” olduğunu söylerken kullanıcıların önerilerinin de konu seçiminde aktif rol oynayacağını belirtti.

 

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nden projeye tam destek !

Basın toplantısında site üzerinden “Kadın Sağlığı Hakkında 10 İlginç Gerçek” konulu ilk canlı yayını gerçekleştiren Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, dernek olarak halkın bilinçlendirilmesi konusunda pek çok çalışma yaptıklarını ve bu yönde önemli bir adım olan  Kadın Sağlığı TV projesine uzun dönemli destek verdiklerini söyledi. Dünyada benzer web sitelerinin çoğunlukla gelir elde etme amacı ile kurulduğunu söyleyenDemir, bu sitenin ücretsiz olmasının ve gönüllü hekimlerden oluşmasının önemi üzerinde durarak, projenin kadın sağlığı alanında önemli bir boşluğu dolduracağını vurguladı.

AdminAdmin