Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-09-2014 13:28

PROJELER HAYATA GEÇİYOR...

Merkez ile Üniversitesi arasında yaşanan ulaşım sorununu çözmek için yoğun bir gayretle çalışan Belediye Başkanı Sami Aydın, Fadlum Köprüsü ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda incelemelerde bulundu.

PROJELER HAYATA GEÇİYOR...




Sivas halkının yaşadığı sorunları yakından takip eden ve bunların çözümü noktasında hummalı bir çalışmaya imza atan Başkan Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaşanan ulaşım sorununun çözümü için seçim döneminde sözünü verdiği Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Fadlum Köprüsü’ndeki çalışmaları takip etti.



Mevcut Fadlum Köprüsü’nde yaşanan trafik sorununun çözümü için önemli bir adım olan yeni köprü özellikle sınav günlerinde tıkanan yolda, araç sürücülerini ve otobüs güzergâhı olması sebebiyle de otobüs şoförlerini yaşadıkları sıkıntılardan kurtaracak.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI
Üniversiteye ulaşım sorununu tamamen sonlandırmak amacıyla planlanan ve Başkan Aydın’ın önemli projelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı hakkında da Başkan Yardımcısı Naci Süha bilgi verdi. 





Şehir merkezinde Yenişehir Kavşağı’ndan Üniversite içerisine doğrudan ulaşımı sağlayacak bulvar için yapılan fizibilite çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Aydın, ilimiz için önem arz eden bu projenin de bir an önce gerçekleşmesi için yoğun çalışmalarını sürdürürken bu çalışma kapsamında birim müdürlerine çalışmaların bir an önce tamamlanması yönünde talimatlar verdi.



Üniversiteyi şehir merkezine biraz daha yaklaştıracak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, çift gidiş çift geliş olarak planlanırken yayalar için de yürüyüş yolu bisiklet yolu olacak. Raylı sistem de düşünülerek ileriye dönük planlanan yolun genişliği ise toplamda 58 metre olacak.
AdminAdmin