Sivas
Giriş Tarihi : 09-09-2014 21:21

“OKULLAR AÇILIYOR, BONZAİ TEHLİKESİNE ÇÖZÜM BULUNSUN"

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, okulların açılmasına kısa bir süre kala, yetkililere çağrıda bulunarak, okul önlerini mesken tutan zehir tacirlerine karşı gerekli önlemin acilen alınmasını istedi.

“OKULLAR AÇILIYOR, BONZAİ TEHLİKESİNE ÇÖZÜM BULUNSUN

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak, yaptığı açıklamada, kısa bir süre sonra okulların açılacağını hatırlattı. Yerel basında sık sık bonzai denilen illetin Sivas’ta yaygınlaştığının yazılıp çizildiğini aktaran Albayrak şöyle devam etti: “Buradan Sayın valimizi, İl Emniyet Müdürlüğü'nü ve ilgili tüm mülki amir ve idarecilerin konuya acilen dikkatlerini çekmek istiyoruz. Bu illet ile ilgili maalesef her gün bir genç ölüyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ilkokul ve lise önlerinde uyuşturucu satışlarının patladığı yerel ve ulusal basında da sık sık yer almaktadır. Ülkemizde okul önlerini mesken tutan zehir tacirlerine karşı gerekli önlemi acilen alınmalıdırlar. Okul önlerinde emniyetin motorize ekipleri olan Yunus polislerinin nöbet tutmalı ve bu hainlere göz açtırmamalıdır. Ayrıca ülkeyi yöneten siyasi iradenin de bu zehir tacirlerine çok ağır cezaların verilmesi için gerekli yasal düzenlemeyi bir an evvel yapmalıdır. Uyuşturucuya karşı acilen özel sivil ekipler kurulmalı.”

Bonzai denilen illeti, kullanan çocukların ailelerinin anlayamamasının yanında, laboratuvar sonuçlarında da çıkmamasının konuyu daha dikkatli ve vahim bir olay haline getirdiğini anlatan Albayrak, "Bu tür uyuşturucuyu satan tacirler, sattıkları gençlere, bu illeti ailelerden gizleme yöntemlerini de öğretiyor. Bir sivil toplum örgütü olarak başta aileleri, eğitim öğretim elemanlarını, okul müdürlerini, okul idarecilerini, İl Emniyet görevlilerini, il mülki amirlerini ve Vali Alim Barut’a sesleniyorum. Bu konu üzerinde gerekli tedbirlerin, önlemlerin alınması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca siyasi iradenin ve özellikle İçişleri Bakanlığı'nın da gerekli önlem ve çalışmaları acilen alması gerekmektedir. Uyuşturucunun ana kaynağının terör örgütleri olduğu da unutulmamalıdır.” uyarısında bulundu.

AdminAdmin