Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-09-2014 00:35

YURT-PARK, VAKIF ÇARŞISI ESNAFININ PEŞİNDE !...

Yurt-Park şirketi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerinde bir AVM yapabilmek için kesin kararlı gibi.

YURT-PARK, VAKIF ÇARŞISI ESNAFININ PEŞİNDE !...

 

Yurt-Park Şirket yetkilisi Onur Çağlar Sivas’a büyük bir alışveriş Merkezi yapma düşüncesinde olduklarını geçtiğimiz aylarda Sivas’a Alışveriş Merkezi kazandırmayı düşündüklerini söylemişti.

 

Bu anlamda geçtiğimiz aylarda Yurt-Park Şirket yetkilisi Onur Çağlar ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etmişti.

 

Geçtiğimiz günlerde Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk yaptığı açıklamada, herhangi bir AVM projesinin söz konusu olmadığı bu proje için yerin olmadığını ama hastanenin karşısına Refakatçi Otelinin bulunduğu bölgeye mini bir çarşı yapılacağı müjdesini vermişti.

 

Gazetemize ulaşan bilgilere göre, kim veya kimler oldukları sır gibi saklanan, kurumsal kimliğe sahip olmayan ve güven vermeyen, duyulmayan bazı şahıslar tarafından Vakıf çarşısı esnafın dükkânlarını Yurt-Park şirketine hava parası veya yapılması düşünülen AVM içersinde yer verilmek üzere devir edilebilmesi için çaba sarf ettikleri, yönlendirilmeye çalıştıkları öne sürülüyor.

 

Köfteci (Kirli) Ahmet’in bu projeye sıcak baktığı ifade edilirken, Albatros Kafe sahiplerinin,  Yurt-Park şirketi ile anlaştığı iddia ediliyor.

 

Edinilen başka bir bilgiye göre, hayırsever iş adamı Ahmet Ünal tarafından yaptırılan ve bitme noktasına gelen, üniversite hastanesinde büyük bir eksikliği giderecek olan Hasta Refakatçi Oteli’nin de yıkılarak arazinin AVM proje kapsamına alınacağı ve Yurt-Park şirketi tarafından Otel'in 1 ay içerisinde uygun başka bir yere inşa edileceği konuşuluyor.

 

YURT-PARK YETKİLİLERİ BUGÜN VAKIF ÇARŞISI ESNAFI İLE GÖRÜŞECEK

Bu girişimleri ile AVM yapabilmek için kesin karalı görünen Yurt-Park şirket yetkilileri bugün Vakıf çarşısında faaliyet gösteren esnaf ile bir araya gelecekleri edinilen bilgiler arasında.

 

VAKIF ÇARŞISI ESNAFI BİZZAT RESMİ MUHATAP ARIYOR

AVM yapılması noktasında Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ile Yurt Park şirketi anlaştığı konuşulurken, üniversite kaynakları bu bilgiyi doğruluyor.

 

Kim veya kimler oldukları sır gibi saklanan, kurumsal kimliğe sahip olmayan ve güven vermeyen, duyulmayan bazı şahıslar tarafından Vakıf çarşısı esnafın dükkânlarını Yurt-Park şirketine hava parası veya yapılması düşünülen AVM içersinde yer verilmek üzere devir edilebilmesi için Yurt-Park şirketi yetkilileri tarafından görevlendirildikleri öne sürülen bu şahıs/şahıslar kolları sıvadıkları anlam verilmeyecek bir davranış sergileyerek, büyük çaba içerisinde oldukları ve esnafı yönlendirilmeye çalışıldıkları öne sürülüyor.

Resmi muhatap bulamayan Vakıf çarşısı esnafının tedirginlik yaşadığı ve büyük bir çıkmaz içerinde oldukları, görüntülerden anlaşılacağı üzere çalışamadıkları, önlerini göremedikleri ifade ediliyor.

Konuyu aydınlatma anlamında, gazetemizin girişimleri üzerine, kurum yetkililerinin uyarıldıkları, her konuda olduğu gibi bu konuya da duyarsız kalmayacakları umulan ilgilerinin bir türlü ağzını ne hikmetse  bıçak açmak bilmiyor.

AdminAdmin