Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-09-2014 21:43

DADALOĞLU ŞENLİKLERİ PANEL İLE BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 25. Ulusal 15. Uluslararası Dadaloğlu geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği ‘Tarihte Avşarlar’ konulu panelle başladı.

DADALOĞLU ŞENLİKLERİ PANEL İLE BAŞLADI

Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenen panele MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Tuncay İlci ve Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Aksoy konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dadaloğlu Dernek Başkanı Bekir Arık, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Avşarlık kültürünün önemine vurgu yapan Arık, Dadaloğlu şenliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Dadaloğlu Vakfı Başkanı Fehmi Özhan ise, yapmış olduğu konuşmada Avşarlar arasındaki birlik ve beraberlik duygusunun önemine değindi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan da Dadaloğlu şiirlerinin yazılış bakımından biraz Karacaoğlan’ı, birazda Köroğlu’nu hatırlattığını söyledi. 2 gün sürecek olan şenlikler hakkında bilgiler veren Durukan, Dadaloğlu Şenlikleri’nin Dadaloğlu’nun şiirleri gibi samimi ve içten bir program olacağının altını çizdi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından tarihte Avşarlar konulu panele geçildi. 25. Ulusal 15. Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği Pazar günü Dadaloğlu’nda düzenlenecek olan etkinliklerle sona erecek.


Sivas programı sonrasında Kayseri’ye gelerek şenliğe katılan Bakan İsmet Yılmaz, Dadaloğlu’nun kardeş kavgasının kötülüğünü anlattığını, kardeş kavgasının düşmanı sevindirdiğini anlattığını hatırlatarak konuşmasına başladı. "Düşmanı sevindirmemek lazım. Birlik olan yerde kavga olmaz” diyen Bakan Yılmaz, “Kavgadan da kimse karlı çıkmaz. Herkes kaybeder. Bu nedenlerle kaybedenlerden olmamak, kavgadan kaçınmak lazım. Birlikte Türkiye olmak lazım. ilimizde birlik varsa ilimizde, ülkemizde birlik varsa ülkemizde huzur var demektir. Huzur ve kardeşlik isteyenlerin şartı barıştan geçer. Gelişen ülkelere bakın iç problemlerini çözmüş ülkelerdir." dedi.


Milli Savunma Bakanı Yılmaz, şenlik alanına intikal etmeden önce Dadaloğlu'nun anıtını ziyaret etti.



AdminAdmin