Sivas
Giriş Tarihi : 03-09-2014 00:31

ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİ TEMSİLİ OLARAK CANLANDIRILDI

Sivas Kongresinin 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı.

ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİ TEMSİLİ OLARAK CANLANDIRILDI

 

Sivas Kongresi'nin 95'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı.


Temsili Atatürk ve silah arkadaşları, Aksu Parkı önünde Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, il protokolü ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Burada nostaljik aracından inen temsili Mustafa Kemal Atatürk, Vali Alim Barut'u selamlayarak "Gelin hep beraber kongremizi başlatalım" dedi. Aksu Parkı önünden başlayıp, Sait Paşa Caddesi'nde devam eden yürüyüşte Atatürk'ü canlandıran tiyatro sanatçısı Orkun Gülşen vatandaşların ilgi odağı oldu. Kortejde çok sayıda temsili Mehmetçik de yer aldı. Atatürk'ü canlandıran Orkun Gülşen, yol boyunca vatandaşları selamladı. Bayraklar ve alkışlarla vatandaşlar da Atatürk'ün Sivas'a gelişini kutladı. Patenle Türk bayrağını taşıyan çocuklar da kortejde yer aldı.

 

 

Temsili karşılama töreni, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restorasyonda olduğu için Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda son buldu.






AdminAdmin