Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-09-2014 21:16

YENİ ADLİ YIL TÖRENLE AÇILDI

Yeni Adli Yıl, törenle açıldı. 2014-2015 Adli Yılı, Sivas Adliyesi’nde düzenlenen tören ile açıldı.

YENİ ADLİ YIL TÖRENLE AÇILDI


Sivas Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin SAĞIR, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Adli Yargı Ad. Kom. Başkanı (1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı) Mehmet Burçin ÇETİNKAYA, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK , Baro Başkanı Av. Muharrem ELİŞ, ilgili protokol üyeleri, adlî erkân ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan programda yaptığı konuşmada Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL; “Yeni Adli Yıl'ın tüm yargı camiasına ve bu camianın ayrılmaz bir parçası olan tüm avukat arkadaşlarıma ve tüm milletimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” sözlerine yer verdikten sonra Sivas Adliyesi ve Adalet Teşkilatı hakkında bilgi verdi.

 

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin ÇETİNKAYA ise yaptığı konuşmada; “ Adalet Mülkün Temelidir, sözünün Cumhuriyet Tarihi'mizde en anlamlı olduğu günleri yaşamaktayız. Devletin temelinin adalete dayanması gerektiğini anlatan bu sözü hukukçular olarak aklımızdan çıkarmamalı, adaletin nihayetinde bir gün bize de gerekebileceği düşüncesi ile empati kurarak hukuku geçerli kılmalı, üzerinde çocuklarımızın, gelecek nesillerin güvenle yaşayabileceği bir ülke tesis etmek için azami gayret göstermeliyiz.” ifadelerine yer verdi.

 

Sivas Baro Başkanı Muharrem ELİŞ de: “Dileğimiz; insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, temel hak ve hürriyetlerin yaşandığı, barış, kardeşlik ve huzurun hakim olduğu yeni bir adlî yılın yaşanmasıdır. 2014-2015 adli yılının başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm yargı mensuplarına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek konuşmamı noktalıyor, 2014-2015 Adlî Yılı’nın, şehrimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa adalet, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.” dedi.

 

Buradaki programının ardından Vali Âlim BARUT, 2014-2015 Adli Yıl açılışı sebebiyle Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Adli Yargı Ad. Kom. Başkanı (1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı) Mehmet Burçin ÇETİNKAYA'yı makamında ziyaret etti ve yeni adli yılın başlaması nedeniyle tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret sırasında Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin SAĞIR da Vali Âlim BARUT’a eşlik etti.

AdminAdmin