Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-08-2014 19:37

FESHANE TANITIMIN 2. GÜNÜNDE ÜNİVERSİTE RÜZGÂRI ESTİ…

Anadolu’nun zengin kültür hazinesi Sivas, İstanbul Feshane’de kapılarını açtı.

FESHANE TANITIMIN 2. GÜNÜNDE ÜNİVERSİTE RÜZGÂRI ESTİ…

 

Sivaslılar ve Sivas’a gönül verenler bu yıl 5.’si düzenlenen Feshane Sivas günlerinde bir araya geldi. Geleneksel hale getirilen Feshane Sivas günlerinde Sivas merkez ve ilçelere ait tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin tanıtılmasının yanında birbirinden zengin Kültürel Etkinlikler ve Yöresel Lezzetler ise tüm İstanbullularla buluşturuldu.

 

Başta Sivaslı Bakanlar, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları’nın yanı sıra birçok Devlet adamı ve üst düzey yöneticinin, siyasi parti temsilcilerin katılacağı Sivas Günleri’ne katılımın bu sene bir milyonun üstünde olması bekleniyor.

 

Dün başlayan etkinlik Pazar gününe kadar Sivaslıları ve Sivas gönüllülerini ağırlamayı sürdürecek.

 

Feshane Sivas Günleri kapsamında bugün kültürel etkinlikler, saz ve söz ile deyişler, uzun havalar, türküler söylenip folklor ekipleri gösterilerini sundu. Bu kapsamda Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık üniversitede yapılan faaliyetler yakında bilgiler verdi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ve beraberindeki öğretim üyeleri tarafından Sivas kültürü ve folkloru hakkında bir sunum yaparak, bir mini panel düzenlediler.


Panel sonrası Sivas platformu başkanı İsmail Erdem tarafından emeği geçenlere plaketleri verildi.


Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık tarafından Sivas platformu başkanı İsmail Erdem’e Sivas tanıtımı noktasında emeklerinden ötürü teşekkür ederek, onurluk takdim ederken, birlikte standlar gezildi.

 

 

 

AdminAdmin