Sivas
Giriş Tarihi : 26-08-2014 20:36

KESK'Lİ KADINLAR, ORTADOĞU'DA KADIN KIRIMINI DURDURUN ÇAĞRISI YAPTI

Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu'na (KESK) bağlı kadınlar Ortadoğu'da savaşı ve kadın kırımının durdurulması çağrısı yaptı.

KESK'Lİ KADINLAR, ORTADOĞU'DA KADIN KIRIMINI DURDURUN ÇAĞRISI YAPTI

 

Kent meydanından basın açıklaması düzenleyen KESK'li kadınlar adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Sekreteri ve KESK Dönem Sözcüsü Çilem Esen Duman, Irak'ta IŞİD çeteleri tarafından yapılan saldırıların bir aydır devam ettiğini söyleyerek binlerce Ezidi kadın ve çocuğun katledildiğini belirtti. Duman, "Ortadoğu'nun binlerce yıllık kadim haklarından ve inançlarından olan Ezidilik, sözüm ona İslam'ın gereği olarak eli kanlı çetelere saldırılara uğramakta, kutsal mekanları yıkılmakta ve yaşam alanları ortadan kaldırılmaktadır. Çetelerden kaçarak Şengal Dağı'na sığınan Ezidili kadınlar ve çocuklar yiyecek ve su sıkıntısı yaşamakta, sığınacak yer, ağaç gölgesi bulamamaktadır" dedi.

Çocukların oyun oynaması, şarkılar söylemesi gereken topraklar mermiler, toplar, mayınlar ve tanklarla karanlığın haritasının çizildiğini aktaran Duman şunları söyledi:

"Tüm bu vahşetten kaçıp geride komşularını, akrabalarını, sevdiklerini bırakarak Türkiye'ye göç eden bazı kadınlar için ise en basiti küçük yaşta evlendirilmek, kuma gitmek, istemediği evliliklere zorlanmak başta olmak üzere kadın tacirlerinin eline düşmek, taciz, tecavüze maruz kalmak söz konusudur. Savaştan kaçan kadınlar kamplarda ve kampların dışında erkek devletin gazabına uğramakta, hem de bin bir güçlükle sığındıkları ülkelerde ucuz iş gücü olarak kullanılmaktadır".

Bir süre slogan atan kadınlar olaysız bir şekilde dağıldı.

AdminAdmin