Sivas
Giriş Tarihi : 19-08-2014 22:33

MÜFTÜ BALKAN: “AHLAKİ ANLAMDA BİR ÇÖKÜNTÜ VAR”

Okulların tatil olmasıyla birlikte başlayan yaz Kur’an kursları sona erdi.

MÜFTÜ BALKAN: “AHLAKİ ANLAMDA BİR ÇÖKÜNTÜ VAR”


Müftülük tarafından yaz kurslarının bitmesi nedeniyle bir program düzenlendi. Müftü Recep Şükrü Balkan, yaptığı konuşmada, uyuşturucu kullanma yaşının giderek düştüğüne dikkat çekerek, “O yüzden hepimize görev düşüyor. Gençlerimizi milli manevi değerlerle donatmak hepimizin başlıca vazifeleri arasında.” dedi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin bahçesinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Programda konuşan Müftü Recep Şükrü Balkan, “2 ay süren yaz Kur’an kurslarında yavrularımızı güzel bir şekilde Kur’an ve dini eğitimden geçirmek suretiyle yeni başlayacak okul sezonuna manevi anlamda hazır etmeye gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de her yıl artan bir kaliteyle yaz Kur'an kursları düzenlendiğini anlatan Balkan, “Sivas’ta da bu yıl 992 Kur'an kursunda bin 289 hocamızla, öğreticimizle 23 bin 862 yavrumuza bu hizmeti vermeye çalıştık. Öğrencilerimize sadece Kur'an ve dini bilgiler vermiyoruz. Çocuklarımızı sosyal anlamda da donatmaya gayret ediyoruz. Sportif faaliyetlerden tutun sosyal ve kültürel anlamda da çocuklarımızı yetiştirmeye çalıştık.” ifadesini kullandı.

Gençlerin genel anlamda baktığımızda içine düştüğü durum hoşumuza gitmiyor. Uyuşturucu kullanma yaşı ilköğretim çağına kadar düşmüş durumda. Ahlaki anlamda gerçekten bir çöküntü söz konusu, bunu göz ardı edemeyiz. O yüzden hepimize görev düşüyor. Gençlerimizi milli manevi değerlerle donatmak hepimizin başlıca vazifeleri arasında.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, orta oyunu ve Hacivat-Karagöz gösterileri yer alırken, yaz Kur’an kursları arasında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenlere kupalarının takdim edilmesiyle program sona erdi. Programa protokol üyeleri ve çok sayıda çocuk katıldı.

AdminAdmin