Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-08-2014 23:48

ERGÜNGÖR DEKANLIĞA ATANDI…

1985 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi olan ve halihazırda Rektör Danışmanlığını görevini yürüten Prof.Dr. Mehmet Fikret Ergüngör Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanlığına atandığı öğrenildi.

ERGÜNGÖR DEKANLIĞA ATANDI…

1985 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi olan ve halihazırda Rektör Danışmanlığı görevini yürüten Prof.Dr. Mehmet Fikret Ergüngör Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanlığına atandığı öğrenildi.

Ergüngör'ün, yüzlerce ulusal ve uluslararası Bilimsel yayınları, kongre bildirileri, atıfları, çalışmaları Editoryal Board’da aktif görevlerde yer aldığı biliniyor.

2008 yılında Sinir Sistemi Cerrahisi Derneği tarafından ''Yılın Beyin Cerrahı'' seçilen ve Nöroşirurji (Beyin ve Sinir Cerrahisi)  alanında kafa travmasıyla ilgili ilk kitaplardan birini kaleme alan Dr.Ergüngör, asistan eğitimine yönelik ilk internet sitesini kurdu.

Ülkemizin çeşitli hastanelerde klinik Şefi,  ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin Pittsburgh Üniversitesinde görev yapmış olan Profesör Ergüngör evli ve bir çocuk babası.

Egemen Gazetesi Ailesi olarak Prof.Dr. Mehmet Fikret Ergüngör’e yeni görevlerinden ötürü başarılar dileriz…

Haberimiz sonrası Dr. M.Fikret Ergüngör tarafından gazetemize gönderilen bilgiyi aynen yayınlıyoruz.

Sayın Egemen Gazetesi

Sağlık Bilimleri Dekanlığı'na atanmam nedeni ile sayın gazetenizde yapılan haberle ilgili olarak, izninizle, 2 hususta düzeltme yapmak isterim.

2008 yılında Sinir Sistemi Cerrahisi Derneği tarafından içlerinde benim de dahil olduğu birkaç meslektaşıma “ Hizmet Ödülü” verilmiştir. Ne var ki daha sonra bazı yayın organlarında bunun haberi yapılırken bu ödülle ilgili olarak “yılın beyin cerrahı” ibaresi kullanılmıştır. Bu doğru değildir.

İkincisi ise ben dekan olarak atanmadım. Dekanlık görevini “vekaleten” yürütmek üzere atandım. Ancak samimi düşüncem şudur ki bu fakültemiz bünyesinden dekan çıkarabilecek çok değerli öğretim üyelerine sahiptir. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla

 

M.Fikret Ergüngör

AdminAdmin