Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-08-2014 22:08

REKTÖR YARDIMCISI PROF.HİZMETLİ’NİN BÜYÜK ÇABALARI SONUÇ VERDİ

23 Temmuz'da, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Antioqua Mühendislik Fakültesi (EIA) Medellin-Kolombiya arasında akademik, araştırma ve kültürel yönlerini içeren bir işbirliği anlaşması imzalandı.

REKTÖR YARDIMCISI PROF.HİZMETLİ’NİN BÜYÜK ÇABALARI SONUÇ VERDİ

EIA Rektörü Prof. Carlos Felipe Londoño Alvarez ile Cumhuriyet Üniversitesi temsilcisi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Ungan, bu anlaşmayı onayladığı bildirildi. Bu anlaşma ile her iki üniversitedeki öğrenci ve araştırmacıların işbirliği yapma şansı arttığı öğrenildi. İki yıl önce EIA- Teorik ve Uygulamalı Fizik araştırma grubu ile Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü arasında başlayan işbirliği, bu anlaşma sayesinde tüm fakülte ve bölümlere kapsamış olduğu gelen gbilgiler arasında.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi, Fizik Anabilim Dalı öğretim üyelerinin inisiyatifi ile başlatılan bilimsel ortaklık, Rektör Yardımcısı, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü  Prof. Dr. Sami Hizmetli’nin  çabalarıyla ikili işbirliği anlaşmasına dönüştüğü kesinleşti. Kolombiya Escuela Ingenıerıa De Antıoquıa Üniversitesi ile bilimsel alanda ortaklıklar, değişim faaliyetleri daha kolay yürütüleği öne sürüldü. Ayrıca, Cumhuriyet Üniversitesi bu faaliyet ile Güney Amerika kıtasında da tanınır ve bilinir bir ortak haline gelmiş olacak.

 


AdminAdmin