İstanbul
Giriş Tarihi : 28-07-2014 11:11

HALK OTOBÜSÜ TERÖRÜ BAYRAMI ZEHİR ETTİ

Ümraniye Tem Otoyolu'ndüa, 500T hattında görev yapan özel halk otobüsünde yangın çıktı.

HALK OTOBÜSÜ TERÖRÜ BAYRAMI ZEHİR ETTİ

Yanan otobüste en az dört yolcunun hayatını kaybettiği belirtilirken, bazı yolcular da yaralandı. 

İSTANBUL HABER AJANSI'nın elde ettiği bilgilere göre olay Tem Otoyolu Hekimbaşı bölgesinde meydana geldi. Otoyolda seyir halindeki özel halk otobüsünde ne olduğu anlaşılamayan bir nedenle yangın çıktı. Dtobüsün şoförü Abidin Arslan, aracı sağ taraftaki bariyerlere çarparak durdurdu ve kapıları açarak yolcuların inmesini sağladı. Çarpmanın etkisinden yaralananlar, dumandan etkilenenler oldu. Yaralılar Ümraniye ve Beykoz Devlet Hastanelerine kaldırıldı.Yangında ilk belirlemelere göre 4 yolcu yaşamını yitirdi. İtfaiye ve polisin olayla ilgili çalışması sürüyor. OTOBÜSTE İKİ PATLAMA OLDU Olay sırasında otobüsün içinde olan yolculardan biri dehşet anlarını anlattı. Annesi ve yengesiyle birlikte otobüste olduklarını ifade eden yolcu "Annem camdan fırladı. Ben de ön camdan yola düştüm. Yengem içerde kaldı. Onu çıkarmak için otobüse koştum bu sırada ikinci patlama oldu. Tekrar yola düştüm, yengem içerde kaldı kurtaramadım. İkinci paTlamadan sonra otobüs kül oldu" açıklamasında bulundu. 

Yaşanan bu üzücü olay, başta 500T, 522ST ve 522B olmak üzere, TEM'i kullanan birçok halk otobüsü hatlarındaki denetimsizliği de bir kez daha gözler önün eserdi...

Zira halk otobüslerinin, kural tanımzalığı, başıboluğu ve kimseden korkmadıklarını gösteren çirkin tavırları, halkın her zaman şikayetiydi. 

Ancak, İETT ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, 153'e gelen hiçbir ihbarı değerlendirmedikleri de ortaya çıktı. 

Evet, 153'ten adının açıklanmamasını isteyen bir yetkilinin, halk otobüsleri ile ilgili olarak, 'Son iki ayda tam 77 şikayet geldi. Bunların 50'si 500T, 522ST ve 522 hatlarıyla ilgili. Erguvanlarla ilgili gelen şikayet sayısı ise, tam 27 ve durakta adama çarpmadan, engellye ve yaşlıya kötü muameleye kadar birçok kural ihlali var. Ama inanın yine 75 tane de, 'Bir sonuç alınmadı' ihbari yapılmış' açıklaması, İETT ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, ne kadar duyarsız ve umarsız davrandığını ortaya koyuyor. 

 

EDA CEYLAN TAŞTAN/İSTANBUL HABER AJANSI

AdminAdmin