Dünya
Giriş Tarihi : 28-07-2014 10:17

HALA UMUT VAR

Murdoch; CNN’in sahibi Time Warner Grubunu almak için geçtiğimiz Haziran ayında düğmeye bastı.

HALA UMUT VAR

80 milyar dolar önerdi. Bunu duyan Time Warner CEO’su yemek masasını acilen terk etti ve 2014’ün en büyük iş anlaşması suya düştü.

 

Fakat tünelin ucunda zayıf da olsa hâlâ bir ihtimali ışığı görünüyor.

 

Aslında onun emeklilik yaşı çoktan geldi. Villalarından birinde göl manzarası izlemesi gerekiyor. Fakat bu hayat ona göre değil. 83 yaşındaki Avusturalyalı Rupert Murdoch dünyanın en büyük yayın anlaşmalarından birini yapmak için geçen hafta büyük bir adım attı ve CNN’in de dahil olduğu Time Warner grubunu almak için 80 milyar dolar önerdi. Financial Times’a göre Murdoch’ın sahip olduğu Fox ve Time Warner’ın birleşmesi dahilinde ortaya 62 milyar dolar cirolu dev bir şirket çıkacaktı.   Warner teklifi kabul etmeden Murdoch satın alma işlemleri için banka bile ayarladı. 80 milyar doların yüzde 40’ı nakit yüzde 60’ı ise diğer finansal varlıklar yoluyla yapılacaktı. Fakat planlar suya düştü. Time Warner Fox’un çılgın teklifini kabul etmedi. Reuters’a göre bu anlaşma medya tarihinin en büyük ikinci anlaşması olacaktı. Dev birleşmenin teklifi haziran ayının başında New York, Manhattan’da yenen bir yemekte gizli. Fox grubunun başkanı Chase Carey ve Time Warner’ın CEO’su Jeff Bewkes yemekte bir araya geldi. Alınan bilgilere göre Carey tekliften söz ettiği zaman Bewkes masayı ani bir biçimde terk ederek yemeği sonlandırdı ve Time Warner’ın yönetim kurulunu acil topladı. Yönetim kurulunun teklifi kabul etmediğini geçen çarşamba öğrendik. Time Warner’a yakın kaynaklar, Murdoch’un teklifinin kabul edilmesi için ‘bomba’ bir teklif vermesi gerektiğini belirtiyor. Eğer anlaşma kabul edilseydi 2014 yılının en büyük iş anlaşması da olacaktı. Öte yandan anlaşmanın kabul edilmediğinin duyurulduğu 16 Temmuz günü Fox hisseleri yüzde 6.2 düşerken aynı günün sonunda Time Warner’ın hisseleri yüzde 17 yükseldi.     

Fox resmi olarak Time Warner’ı satın almaktan vazgeçmiş değil. Kulislerde Murdoch’ın İtalya ve Almanya’daki bazı yatırımlarından çıkarak 80 milyar dolarlık teklifi 88 milyar dolara çıkaracağı haberleri de dolaşıyor.

AdminAdmin