Sivas
Giriş Tarihi : 25-07-2014 22:29

SİVAS'TA KORUYUCU AİLE, ALDIĞI KIZ ÇOCUĞUNU HAMİLE BIRAKTI

Sivas'ta yaşayan H.S.'nin 'koruyucu aile' sıfatıyla 2010 yılında Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki yurtlardan alıp bakımını üstlendiği C.C. ile cinsel ilişkiye girerek 15 yaşındaki kızı hamile bıraktığı iddia edildi.

SİVAS'TA KORUYUCU AİLE, ALDIĞI KIZ ÇOCUĞUNU HAMİLE BIRAKTI

Edinilen bilgiye göre H.S. ve S.S. çifti, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki yurtlardan 2004 yılında 6 yaşındaki U.A., 9 yaşındaki C.C. ve 8 yaşındaki S.Ş. adlı çocuklara koruyucu aile oldu. Görme sorunu nedeniyle memurluktan malulen emekli olduğu olan H.S., iddiaya göre korumak için aldığı çocuklardan C.C.'yle 2010 yılında cinsel ilişkiye girdi. Bu ilişki sonrası küçük kız hamile kalırken, H.S. ile birlikte özel bir tıp merkezine giden C.C.'ye kürtaj yapıldı.

İddiaya göre küçük kız, H.S. ile yaşadıkları ilişkiyi S.S.'ye anlattı ve bu durum sonrası evden kaçarak Malatya'da bulunan öz annesi R.C.'nin yanına gitti. R.C.'nin koruyucu aileyi arayarak şikayet edeceğini söylemesi üzerine çift Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğünü arayarak çocukların alınmasını istedi. Yaşanan olaylar sonrası çiftin yanında bulunan 3 çocuk aileden alınarak yurtlara yerleştirildi. Öte yandan çiftin 7 yaşındaki öz çocuklarının da ailenin elinden alınması talep edildi.

Olay hakkında soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı H.S.'yi gözaltına aldı. İfadesinde suçlamaları reddeden H.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca S.S.'nin kocacısının küçük kızla olan ilişkisini bildiğini ve bu durumu sakladığı iddia edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ise olayla ilgili müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattığı öğrenildi.

AdminAdmin