Sivas
Giriş Tarihi : 23-07-2014 17:35

RAMAZAN AYI GIDA DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda üretim yerlerinde yaptıkları denetimlerde 19 iş yerine 151 bin 656 Lira para cezası uyguladı.

RAMAZAN AYI GIDA DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Ramazan ayı ile birlikte İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamulleri, yemek fabrikaları, satış ve toplu tüketim yerleri denetliyor. Yapılan gıda denetim ve kontrollerde işyerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. Ramazan ayı boyunca gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 285 denetim yapılırken, kurallara uymayan 19 işyerine toplam 151 bin 656 TL idari para cezası uygulandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan denetimler ile ilgili yaptığı açıklamada,"Değerli Sivas halkımızın daha sağlıklı ve kaliteli gıda tüketmesi amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki tüm gıda üretim ve satış noktaları etkin şekilde denetlenmeye devam ediliyor. Bilindiği üzere 5996 sayılı Kanun gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında gıda güvenirliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması bakanlığımız yetki ve kontrolündedir. İl Müdürlüğü olarak Ramazan ayının başından beri yaptığımız gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetiminde toplam 285 adet işyerinde denetim yapılmış olup 19 işyerine de yasal işlem uygulanmıştır" dedi.

Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilere de büyük görev düştüğünü söyleyen Aslan, "Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir. Gıda güvenliği herkesin hakkı ve sorumluluğudur. Bu nedenle resmi otoriterin dışında en iyi denetçiler olan tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk durumunda 174 Alo Gıda Hattına bildirmeleri gıda güvenliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir. İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir." diye konuştu.

AdminAdmin