Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 23-07-2014 17:23

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDEN BİR İLK DAHA

Haziran ayı içinde, TÜBİTAK Sanayii Odaklı Bitirme Projeleri Yarışmasında, 1007 proje arasında endüstride yapay görme uygulama projesiyle birincilik ödülü alan Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden yeni bir proje!

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDEN BİR İLK DAHA

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Daire Başkanlığı,  İnsan Kaynaklarını Geliştirme Otoritesi (IKG PRO) tarafından yürütülen, IQVET2 (Improvement Quality of Vocational Education) çağrısı kapsamında Mühendislik Fakültesi adına, Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Torun’un projelendirme aşamasını yürütmüş olduğu, Robot Laboratuvarının kurulması ve Sanayi İşbirliği ile Eğitimlerin verilmesi isimli EuropeAid/133086/M/ACT/TR/ 977 referans numaralı 8 aşamadan oluşan proje, 26 aylık hazırlık dönemini geçip sözleşme imzalanması sürecini tamamladı. Mühendislik Fakültesi tarafından Proje İmza Yetkilisi olarak atanan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve CUSTİGEM müdürü, Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr Yavuz Türkay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Binasında hibe makamı adına Arzu Boşnak tarafından 15 Temmuz 2014 tarihinde proje sözleşmesi imzalandı.

Proje ile ilgili Proje Koordinatörü, Dr. Yunus Torun’un vermiş olduğu bilgilere göre; 260,831 euro bütçeye sahip proje, Üniversitemizin Mesleki Eğitiminin kalitesinin artırılması anlamında yapmış olduğu ilk Avrupa Birliği Fonlu projesinin olduğu ifade edildi.  Proje Cumhuriyet Üniversitesi, Devlet ve Vakıf Üniversiteler içinde Endüstriyel Robot Eğitimi verme kabiliyetine sahip olacak ilk Üniversite olma imkânını sağlıyor.

Projenin Amaçları hakkında bilgi veren Dr. Torun;

* Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, MYO ilgili programlarının müfredatlarının iyileştirilmesi.

 *Robot Teknolojisinin üretim otomasyonunuzda kullanımı eğitimleri ile eğitim kurumlarındaki potansiyel öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulma olanaklarının artırılması, buldukları işlerde elde ettikleri bilgi ve birikim sayesinde yenilikçi ve üretken çözümler yaratabilme yetisi kazandırılması,

 *Üniversite - Sanayi işbirliği sayesinde üretim süreçlerinin verimliliğinin artırılması, * mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin ve tercih edilebilirliğinin artırılmaları konularının  aynı zamanda projenin hedefleri olduğunu ifade etti.

Proje kapsamında Elektrik Elektronik Mühendisliği bünyesinde, uygulamalı Endüstriyel Robot Laboratuvarı kurulması, kurulacak bu laboratuvarda Elektrik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve MYO ilgili program öğrencilerinin, Robot Programlama, Robot Benzetim, Robot Bakım ve Güvenlik konusunda ileri seviyede eğitim almasının sağlanacağı ifade edildi. Projenin endüstri ayağında sanayide çalışan Mühendis, Tekniker ve Usta Öğreticilerin eğitilmesinin sağlanacağı bununla birlikte Kayseri, Tokat ve Yozgat illerinde bulunan Üniversitelerin ilgili bölüm öğrencilerinin eğitilmesinin de  sağlanacağı belirtildi.

Projenin yaygınlaşması ve ulaşılabilirliğinin artırılması için e-öğrenme materyalleri, video dersler 2014 yılı içinde kullanıcıların hizmetine sunulması, Robot Sistemlerinin kurulumu, programlanması ve üretim süreçlerine eklenmesi konusunda Türkiye’deki birçok eğitim kurumu ve Sanayi kuruluşuna hizmet edeceği ayrıca ifade edildi.

Proje Koordinatörü, Dr. Yunus Torun sahip oldukları projenin ilk  AB projesi olduğu vurgulayarak projenin yaklaşık 750 000 liralık bir hibe ile yapıldığını sözlerine ekledi. Yrd. Doç. Dr. Torun ayrıca  proje süresince desteklerini esirgemeyen Mühendislik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ahmet Demirci'ye teşekkür ederek, "Tüm proje personeline katkılarından dolayı teşekkür ediyor, desteklerinin devamını diliyorum." şeklinde konuştu.


 

AdminAdmin