Sivas
Giriş Tarihi : 23-07-2014 16:49

SİVAS'TA SOKAK İFTARINA YOĞUN İLGİ

Sivas Belediyesi ve yerel bir televizyonun organizesi ile birçok sivil toplum kuruluşunun işbirliğinde kent merkezinde iftar programı düzenlendi.

SİVAS'TA SOKAK İFTARINA YOĞUN İLGİ


Sivas Belediyesi ve yerel bir televizyonun organizesi ile birçok sivil toplum kuruluşunun işbirliğinde kent merkezinde iftar programı düzenlendi. Kadir Gecesi nedeniyle bu yıl 2'ncisi düzenlenen programa, Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, bazı il protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

 

Kentin en önemli caddesi olan İnönü Bulvarı üzerindeki 1.5 kilometrelik cadde çift taraflı olarak trafiğe kapatılarak sofra kuruldu. Sivas Belediyesi tarafından 12 bin 500, Sivasspor tarafından 2 bin 500 olmak üzere toplamda 15 bin kişilik yemek dağıtılırken bazı vatandaşlar ise kendi yaptıkları yemekleri alana getirdi.

 

Akşam ezanın okunmasıyla birlikte aynı sofradaki binlerce kişi kavurma, pilav ve tatlıdan oluşan menüyle hep birlikte oruçlarını açtı. Kurulan sofraya sığmayan vatandaşlar ise kent meydanındaki park ve bahçelere hasır ve kilim sererek buralarda oturdu. Yemek sonrasında İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın ettiği duaya vatandaşlar ellerini açarak eşlik etti. İl Müftüsü Balkan, duasında İsrail'in saldırısı altındaki Gazze halkı içinde yardım diledi.

 

Yemek sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajları vererek, Sivas'ı Anadolu'nun merkezi haline getirmek istediklerini belirten Belediye başkanı Sami Aydın, "Bugün Kadir gecesini idrak ediyoruz. Sivas tarihi kent meydanında 10 binlerce vatandaşımızla birlikte iftarımızı gerçekleştirdik.

 

Güzel bir hava, güzel bir atmosfer ve çok güzel bir organizasyonla bu güzelliği yaşadık. Ben öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Sivas Anadolu'nun kadim şehirlerinden bir tanesi. Geçmişte burada birçok talihsizlikler yaşandı. Belki bizler kenetlenmesini çok başaramadık. Bizleri çok kolay kutuplaştırabildiler.

 

Bunları önlemek adına, bunlara engel olmak adına bugün Sivas'ta yaşayan bütün bireyler olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz bir gece yaşamayı arzu ettik. Ben bugün burada Sivas halkının bu etkinliğe ciddi ilgi gösterdiğini, katkı sunuduğunu gördüm. Bundan dolayı bütün Sivaslı kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 

Öyleki, Türkiye'nin dört bir yanından, hatta Avrapa'nın çeşitli ülkelerinden katılımcılar olduğunu gördüm. Bundan dolayı çok mutluyum. Biz Sivas'ı Anadolu'nun tarihteki o önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Sivas'ın bu potansiyeli, bu altyapısı var." dedi.

AdminAdmin