Sivas
Giriş Tarihi : 22-07-2014 19:36

BELEDİYELERDEN İSRAİL ÜRÜNLERİNE BOYKOT

Sivas Belediye Başkanı Aydın: "İsrail'in orantısız güç kullanımına tepki olması adına bu eylemleri ve tepkileri destekliyoruz.

BELEDİYELERDEN İSRAİL ÜRÜNLERİNE BOYKOT

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı belediyeye ait tesislerde bu ülkenin ürünlerini satmama kararı aldıklarını bildirdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşanan olayları şiddetle kınadıklarını söyledi. Gazze'de her gün onlarca insanın canına kıyıldığını ve bunun ibret ve dehşetle izlenildiğini belirten Aydın, "Ramazan ayında orantısız güç kullanımını bırakın sadece Müslüman kimliğiyle bizler, vicdanı olan her dine mensup insanların nefretle kınaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Yaşanan olaya sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Aydın, "Bu bakımdan dünyanın bu olaya sessiz kalmaması lazım. Maalesef Türkiye ve sayın Başbakanımız dışında ciddi anlamda sesini yükselten liderlerin ve ülkelerin olduğunu da göremiyoruz, bundan dolayı üzüntülüyüz" diye konuştu.

Başkan Aydın, belediyeye ait sosyal tesislerde Coca-Cola markalı ürün kullanmadıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"İsrail'in orantısız güç kullanımına tepki olması adına bu eylemleri ve tepkileri destekliyoruz. Sivas Belediyesi olarak sosyal tesislerimizde Coca-Cola kullanılmamakta, biz daha çok milli ve yöresel içeceklerimizi kullanıyoruz. Bu insanlık dramına tepki koymak ve sesimizi duyurmak adına bu girişimi destekliyoruz, biz de katkı sunmak istiyoruz." -

AdminAdmin