Sivas
Giriş Tarihi : 18-07-2014 18:47

TKDK’DA ONAYLANAN PROJELERİN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 11. Başvuru Çağrı Dönemi’nde sözleşme imzalamaya hak kazanan projeler için temsili sözleşme imzalandı.

TKDK’DA ONAYLANAN PROJELERİN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI


İmza törenine Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Sivas Milletvekili Mesude Nursuna MEMECAN, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörü Halis ÖZTÜRK ve ilgili protokol üyeleri, ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Sendika ve Birliklerin Temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü tarafından destek alan projelerin yer aldığı tanıtım filmine yer verildi.


TKDK Sivas İl Koordinatörlüğü’nün çalışmalarına değinen ve 11’inci çağrı ile birlikte ilimizde önemli oranda bir yatırımın gerçekleşmiş olacağının altını çizen Vali BARUT: “Özellikle gıda ürünlerinin üretiminde dünya standartlarında üretim yapmak zorundayız. Bu standartları yakalayamadığımız takdirde bu sektörde yapılacak ithalat karşısında rekabet etmek mümkün olamaz. Artık babadan kalma usullerle üretim yapma dönemi bitmiştir. Değişen koşullara ayak uydurmak, çağa ayak uydurabilmek gerekir. Teknolojik değişmeleri ve gelişmeleri izleyerek işletmelerimizi bu değişim ve gelişimlere uygun hale getirmeliyiz. Değişen dünya koşullarını yakalayabilmek için ekonomik desteğin yanı sıra çağın gerektirdiği bilgi, ekipman, donanım ve nitelikli bireylerlere ihtiyaç vardır. Burada destek alan projelerin Sivasımıza, Ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor. Özellikle fedakârlık yaparak, cesaret göstererek yatırım yapan, proje üreten arkadaşlarımızı kutluyorum. Ayrıca, bu vesile ile tüm İslam Alemi’nin ve sizlerin Ramazan-ı Şerifinizi ve yakın zamanda idrâk edeceğimiz Ramazan Bayramı’nızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.” sözlerine yer verdi.


Yatırımların hayat bulmasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörü Halis ÖZTÜRK ise: “Uyguladığımız desteklemelerle tarımsal işletmeler AB standartlara ulaşarak dünyayla rekabet edebilir hale gelmekte, yeni istihdam yaratmakta. Hijyen kurallarına uygun ürünler üreterek halk sağlığı korunmakta, işletmeler son derece modern teknolojilere sahip olmaktadır. Kurumumuz, ilimizde 2,5 senedir aktif olarak proje uygulaması yürütmektedir. Şu ana kadar Sivas İl Koordinatörlüğü olarak ilk 10 çağrı döneminde 225 adet proje uygulamış bulunmaktayız. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 73.117.508.39 TL. Yatırımcıya ödenen hibe ise 38.622.938.06 TL dir. Sivas İl Koordinatörlüğü’nün Türkiye’deki başarı durumuna bakacak olursak; bugüne kadar uygulanan proje sayısı ve verilen hibe miktarı bakımından Türkiye’de ilk sıradadır.” dedi.

Konuşmaların ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü ile yatırımcılar arasında 11. Başvuru Çağrı Dönemi’nde sözleşme imzalamaya hak kazanan projeler için temsili sözleşme imza töreni gerçekleştirildi. Sözleşmelerin imzalanmasının ardından ödül ve plaket töreni ile devam eden program, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

AdminAdmin