Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-07-2014 18:49

KOCACIK, 2014 YILI III. DÖNEM KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINA KATILDI…

2014 Yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Âlim BARUT’un başkanlığında gerçekleştirildi.

KOCACIK, 2014 YILI III. DÖNEM KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINA KATILDI…

 

İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih AYHAN, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Vali Âlim BARUT, toplantıda yaptığı konuşmada; “2014 yılı yatırımlarının özet değerlendirilmesi, 2015 yılı için öngörülen tedbirlerin ve yatırım tekliflerinin değerlendirilmesi ve yatırımcı kurumlarımız tarafından karşılaşılan sorunların, darboğazların ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi konuları ile toplantımızı sürdüreceğiz.” dedi.

İlimizde genel anlamda yatırımcı kuruluş sayısı 30, toplam proje bedeli 5.2 Milyar TL, önceki yıllar harcaması 2.3 Milyar TL olduğunu, 2014 yılı ödeneği 553.6 Milyon TL ayrıldığını ve bu ödenekten 191.8 Milyon TL kısmının yatırımcıya kavuştuğunu belirten Vali BARUT, Sivas’ta uygulanan toplam proje sayısının 393, inşaatı biten proje sayısının ise 45, inşaatı devam eden proje sayısının 206, olarak rakamlara yansıdığını ayrıca; 41 projenin ihale aşamasında olduğunu, 101 işin ise proje aşamasında bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri sunumlarında, ayrıca yaptıkları faaliyetler ve projeler hakkında bilgiler verdi.

AdminAdmin