Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-07-2014 18:04

ÜNİVERSİTE HASTANESİ’NDE 133 İĞNE ÇIKARILDI…

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde arıların saldırısına uğrayan 66 yaşındaki kişi, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ÜNİVERSİTE HASTANESİ’NDE 133 İĞNE ÇIKARILDI…

CÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Şevki Eren: "Hastadan 130'un üzerinde arı iğnesi çıkarıldı"

 

Alınan bilgiye göre, Sivas merkez Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan Mahmut Kılıç (66), fidanlarını sulamak üzere iki gün önce Yıldızeli ilçesine bağlı Yiğitler köyüne gitti.

 

Kılıç, köyden fidanlığa doğru eşeğiyle gittiği sırada arıların saldırısına uğradı. Akrabaları tarafından Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılıç, başındaki arı iğnelerinden bir kısmının çıkarılmasının ardından Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Kılıç'ın başında kalan diğer iğneler ise CÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Şevki Eren ve asistan doktor Emre Kıraç tarafından çıkarıldı.

 

Mahmut Kılıç'ın hastanedeki tedavisi sürüyor.

Doç. Dr. Hakan Şevki Eren, yaptığı açıklamada, "Hastamız iki gün önce arı sokması şikayetiyle bize başvurdu. Yıldızeli Devlet Hastanesi'nden bize geldiğinde baş bölgesinden 30 iğne çıkarılmıştı, biz burada yaptığımız muayenede yaklaşık 103 iğne daha çıkarttık. Hastadan 130'un üzerinde arı iğnesi çıkarıldı. Hastanemize geldiğinde genel durumu biraz kötüydü, kusması ve şuur bozukluğu vardı. Tedavi altına aldık, durumu iyi, herhangi bir sıkıntısı yok. İnşallah birkaç gün içerisinde de taburcu etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kılıç ise yolda giderken arıların saldırısına uğradığını ve eşeğiyle yuvarlandığını dile getirdi.

Arıların saldırısının ardından eşeğinin kaçtığını anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Sonra arılar beni sardı, arı beni Sarar sarmaz dereye gittim, su yoktu. Arılar beni tekrar sardı, oradan kurtardım, yola çıktım, araba bekledim. Araba da gelmedi. Biraz yol gittim, bir ağacın gölgesinde oturdum. Orada arılar beni yine yakaladı, orada az vardı, 3-4 taneydi, onları orada öldürdüm. Sonra bir araba geldi, araca binerek köye geldim. Köye geldiğimde elimi, yüzümü yıkadım. Durumu baldızıma anlattım, o da yüzüme yoğurt sürdü, ayran içirdi, banyo yaptım. Sonra Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne gittik, orada iğnelerin bir kısmını çıkarttılar, ardından buraya sevk ettiler. Geriye kalan iğneleri de burada çıkarttılar."

 

 

AdminAdmin