Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-07-2014 20:07

ÜNİVERSİTEDE YETİŞEN DOMATESLER SATIŞA ÇIKTI

Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Ar-Ge serasında üretilen domateslerin ilk hasadı yapıldı. Hasat edilen domatesler CÜ Vakfı Marketi'nde satışa sunuldu.

ÜNİVERSİTEDE YETİŞEN DOMATESLER SATIŞA ÇIKTI

Serayı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas MYO Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar ve Sivas MYO Organik Tarım Bölümü Başkanı Yrd.Doç. Dr Tolga Karaköy'den bilgi aldı.

Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz'ın da katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler, olgunlaşan domateslerin ilk hasadını yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Kocacık daha sonra Sivas MYO'na ait diğer seraları da gezerek bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Organik Tarım Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Karaköy, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde yürütülmekte olan bir proje kapsamında kurulan seranın, hem Ar-Ge çalışmalarında kullanıldığını hem de topraksız tarım tekniklerinin uygulamalı olarak öğrencilere öğretildiğini anlattı.

AdminAdmin