Sivas
Giriş Tarihi : 13-07-2014 16:00

BAKAN YILMAZ: “KÖŞKE HALK ÇIKACAK”

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz temaslarına bugün de memleketi Gürün ilçesinde devam etti.

BAKAN YILMAZ: “KÖŞKE HALK ÇIKACAK”


Bakan Yılmaz akşam ise Esnaf Sanatkarlar Odası tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Burada davetlilere hitap eden Bakan Yılmaz, Ramazan sonrası her dönemden farklı bir Cumhurbaşkanlığı seçim süreci yaşayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

 

"Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu 1923'ten bu güne kadar ilk defa bir Cumhurbaşkanını halk seçecek. Halkın seçmesi neden önemlidir. Eğer siz Cumhurbaşkanını seçerseniz, Çankaya Köşküne siz çıkmış olursunuz. Eğer siz Çankaya Köşküne çıkacak adamı seçerseniz, seçtiğiniz adamı denetlersiniz. Çünkü 5 yıl sonra önünüze bir daha sandık gelecek. Eğer halkın tercihlerine duyarlıysa yola devam dersiniz. Halkın tercihlerine duyarsız ise 'Kusura bakmayın teşekkür ediyoruz' dersiniz. Eğer halkın tercihini dikkate alan bir cumhurbaşkanını bu millet seçmiş olsaydı, Demirel zamanında 'Başörtülüler Suudi Arabistan'a gitsin' denilmezdi. Eğer halkın tercihlerine duyarlı olan seçilseydi, Ahmet Necdet Sezer döneminde bir bürokratın kararnamesi hanımının başı örtülü diye geri çevrilmezdi. Bu çok önemlidir. İlk defa A'sından Z'sine kadar, devletin en başından en altına kadar halk ile milletin bütünleşmesi sağlanacak, ülkeye huzur gelecektir. Hiç bir makam daha yüksek olmayacaktır. Şimdi yeni bir kavram çıkardılar. Siyaset dışı. Siyaset halkın tercihlerini dikkate almaktır. Siz 'Siyaset dışı olun' dediğinizde halkın tercihlerini dikkate alma demektir. Eskiden bu olabilirdi. Onun için Demirel başörtülü olanlara 'Sudi Arabistan'a gitsin' dedi. Halkın tercihleri dikkate alınırsa kimse halkın karşısında bu cümleleri kullanamaz. Milletin duyarlılığına sesiz kalamaz. Hem Hakkari'dekinin hem de Edirne'dekinin tercihini de dikkate alacak."

MİLLETLE AYNI FREKANSTA CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanının anayasayı gözetmesinin siyasi belge olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Anayasa metninde var. Cumhurbaşkanı halkın huzur, mutluluğunu gözetecek. Hemde halkın tercihlerine duyarsız kalacak. Bunlar doğru bir şey değildir. Eski vesayet döneminde yüzde 99 da alsanız 'Biz burada istediğimizi yapabiliriz' diyorlardı. Bu düşüncede olanları Çankaya'nın başına getirebilmek için 'Bırakın siyaset dışı kalsın' diyorlardı. Ama bizim millet olarak şunu dememiz lazım. Halkın tercihlerini en üst tepede sorgulayacak, halkın tercihleri arasında uyumu gösterecek ve halkın tercihlerini bürokrasinin her alanında kullanmasını gözetecek, uyumu sağlayacak, ahengi sağlayacak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizim Ak Parti olarak adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

 

'ESKİ TÜRKİYE MISIR'A DARBE DİYEMEZDİ'

Eski Türkiye'nin dış politikada yetersiz kaldığını belirten Yılmaz, "Eski Türkiye'nin dış politikasına da bakalım. Avrupa Birliği ne der bakalım, Amerika ne der bakalım, bizim müttefiklerimiz ne der diye bakarlardı. Onun için eski Türkiye olsaydı Mısır'daki darbeye darbe diyemezdi. Suriye'deki Esad'ın kendi halkına yapmış olduğu zulme karşı sesimizi çıkarmazdık. Aynı Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi buna politika denilebilir mi, buna dış politika denilebilir mi, buna bağımsız politika denilebilir mi. İşte dış politikada bağımsız politika uygulama öz güvenini sağladıysa bu Recep Tayyip Erdoğan başbakanımız sayesindedir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

AdminAdmin