Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-07-2014 13:43

SİVASLI MUCİT YÜCER, DİKKAT ÇEKİYOR…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Elektrik ve Elektronik Teknikeri olan Hüseyin Yücer yaptıkları ile çevresindekilerinin dikkatini çekiyor.

SİVASLI MUCİT YÜCER, DİKKAT ÇEKİYOR…

21 günde 400 civciv üreten el yapımı kuluçka makinesi yaptı. Yücer, Kuluçka makinesinin elektriğini de kendi yapmış olduğu rüzgârgülü ve güneş paneli ile üretiyor. Yücer, makinenin otomatik döndürme, otomatik su alma (nem oluşturmak için), civalı ve dijital termostatlı ısı kontrollü, fanlar vasıtasıyla homojen ısı, 400 adet civciv kapasiteli ayrıca elektrik kesilmesine karşı akü ve invertörle besleme ve ısı izalasyonlu kuluçka makinasının kapağını açmadan dışardan kontrol edebilme ve görebilme özelliği bulunduğuna vurgu yaptı.

Rüzgârgülü hakkında da bilgi veren Hüseyin Yücer şunları söyledi: “Yapmış olduğumuz Rüzgar Tribünü ve Güneş Paneliyle bir evin elektriğini karşılamak. Kendi imalatım olan Rüzgar Tribünü 30 volt dc 10 amper akım üretmektedir. Üretmiş olduğumuz enerjiyi akülerde depolayıp 12 volt dc gerilimi inverter aracılığıyla 220 volt 50 Hz gerilime dönüştürerek kullanıyoruz. Rüzgar tribünü ile güneş panelini kesintisiz güç elde etmek için aynı anda aküleri şarj etmek amacıyla kullanıyoruz. Kullanmakta olduğumuz mevcut güç 300 watt rüzgar tribünü 40 watt güneş paneli olmak üzere toplam 340 watt ' tır. İstendiğinde rüzgar gülü, şarj cihazı ve inverter tarafımızdan yapılmaktadır” dedi.

AdminAdmin