Sivas
Giriş Tarihi : 07-07-2014 05:36

AYDIN: "BETON SANTRALİ ÇALIŞACAK"

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Özbelsan A.Ş. bünyesine yeni katılan hazır beton pompasını basına tanıttı.

AYDIN:
 
Son teknoloji ile donatılan beton pompası önünde basın açıklaması yapan Başkan Aydın, Özbelsan'ın Sivas açısından önemli bir istihtam kurumu olduğunun altını çizerek, “Özbelsan için 360 bin Euro bedelinde yeni bir yatırım yaptık. Yaklaşık 1 milyon 50 bin lira değerinde bir araç satın aldık” şeklinde konuştu.



Özbelsan'ın üretim yelpazesini genişletmek istediklerini kaydeden Başkan Aydın, “Bu araçla birlikte sadece bir pompa için saatte 80-90 m3 olan üretim kapasitemizi, saatte minimum 120, maksimum 170 m3'e çıkarmış oluyoruz. Pompa yüksekliği 49 metretül olmasından dolayı Sivas'ta yeni yüksek binaların da hızla arttığını biliyoruz bu nedenle de önemli bir yatırım. Özbelsan'a, belediyemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Kent mobilyaları ve yapı elemanları fabrikası için de ciddi bir revizyon yapılacağını söyleyen Başkan Aydın, “2 milyonluk bir yatırımı başlattık. Orada da hem kalite, hem de verimlilik artmış olacak. Özbelsan'a farklı fonksiyonları kazandırmak istiyoruz. Sadece temizlik ve belirli işleri yapan bir firma olmaktan çıkacak, prestijli teknolojik yatırımları yapan ve burada Türkiye'de adından söz ettiren ve ciddi kuruluşlar arasına giren bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.



Özellikle kentsel dönüşüm projelerini Özbelsan'ın koordinasyonunda yerel müteahhitler aracılığı ile yapmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Aydın; “Özbelsan'ı belediyeye yük olan değil, belediyenin yükünü alan bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

Aydın ayrıca geçmiş dönemde Özbelsan Beton Santralinin kapasitesinin çok altında çalıştığını belirterek, bu dönemde beton santralinin daha yoğun çalışacağının sinyallerini verdi.
AdminAdmin