Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-07-2014 18:52

REKTÖR KOCACIK, SİVAS PLATFORMU’NUN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık Sivas Platformu'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı.

REKTÖR KOCACIK, SİVAS PLATFORMU’NUN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINA KATILDI

İftar programına, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz'ın yanı sıra Siyasi Parti Temsilcileri, Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sivas Platformu üyeleri ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.   

Sivas Platformu'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen geleneksel iftar programında konuşan Bakan Yılmaz, ramazanın ülkeye, tüm İslam alemi ve insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diledi. Yılmaz, ramazanın sabır, her türlü sıkıntıya sabretme ve dayanışma ayı olduğunu anlattı.

Ramazanda sofraların bol olması ve bu ayın dayanışma içerisinde geçmesini dileyen Yılmaz, ramazanın tevazu ve sabır önerdiğini vurguladı.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu ramazanda hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bunu hemşehri dayanışması ile gerçekleştirebiliriz. Modern çağın getirdiği yaşam biçimi, teknoloji ve şehir hayatı insanları yalnızlaştırmaktadır. Refah seviyesi arttıkça yalnızlık daha da çok artıyor. Daha çok bireyselleşilmekte. Günümüz insanının komşusu, akrabası ölse haberi olmayacak. Kendisi ve elindeki cihazlar dışında her şeye karşı kayıtsız olan bir nesil geliyor. Bizler bu gidişe dostluğumuzu ve kardeşliğimizi artırarak karşı durabiliriz. Bizi farklı kılan, mutlu eden ve zenginleştiren değerlere sahip çıkmalıyız. Gönüller arasında görülmeyen yolları daha çok işler hale getirmeliyiz. Bu ramazan bu yolları kısaltma ayıdır."

- "İlk defa milletimiz kendi cumhurbaşkanını seçecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de ramazanın, dostlukların pekiştiği, kimsesizlerin hatırlandığı, ekmeğin ve aşın paylaşıldığı müstesna günler olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanında ramazan sofraları kurulduğunu ifade eden Erdem, ülkede huzur içinde ramazan idrak edilirken, Türkiye'nin yanı başındaki ülkelerin bu huzura muhtaç olduğunu anlattı.

Erdem, "Dileğimiz, Türkiye'deki bu güzelliğin ve birlikteliğin oralarda da olması. Devlet olarak da bunun gayreti içerisinde bulunuyoruz. Bizim ülkemiz üzerinde de birtakım oyunlar oynandı ve oynanıyor. Temmuz ayı Sivas açısından önemli. 2 Temmuz'da Madımak olayı. Bunların Sivas'la yakından uzaktan ilgisi yok. Bunlar özellikle seçilmiş. Ama bu oyunu Sivaslılar ve milletçe bozduk. Başbağlar var. Bunlar, ülkede mezhep kavgasını başlatmak, kardeşi kardeşe düşman etmekten başka bir gayreti, anlamı olmayan çalışmalardır. Şükürler olsun bunlar geride kaldı" diye konuştu.

Çözüm sürecinden bahseden Erdem, sözlerini şöyle dürdürdü:

"Çözüm süreciyle Türkiye'nin temel problemlerinden bir tanesini de tarihe gömeceğimize inanıyoruz. Çözüm sürecine yönelik olarak terörü bitirmek ve toplumsal birlikteliğimizi kuvvetlendirmek için Meclis şu anda yasa üzerinde çalışıyor. Muhalefeti ve iktidarıyla inanıyorum ki, el ele vererek Türkiye'deki bu güzelliği daha da artırmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda bir seçimi geride bıraktık. Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru gidiyoruz. İlk defa milletimiz kendi cumhurbaşkanını seçecek. O yönüyle de gerçekten tarihi bir seçimle karşı karşıya bulunuyoruz. Bu seçimde de inşallah milletimiz, halkımız ve demokrasimiz kazanacak."     

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati de Sivaslı hemşehrilerinin sayısının İstanbul'da çok fazla olduğunu söyledi.

Nebati, Sivaslıların her türlü çalışmada elini taşın altına koymaktan hiç çekinmeyen bir Anadolu grubu olduğunu vurguladı.

Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, geceye katılanlara plaket verdi. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

AdminAdmin