Sivas
Giriş Tarihi : 03-07-2014 19:12

ALBAYRAK: “TÜM HALKIMIZDA DERİN YARALAR AÇMIŞTIR”

MHP Sivas İl Başkanı Av.Serhat Albayrak 2 Temmuz 1993’te 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Olaylarının 21. Yıldönümü dolayısıyla Sivas’ta düzenlenen anma programı hakkında bir basın açıklaması yaparak HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılmasını sert sözlerle eleştirerek, etkinliklere katılmasını ve konuşma yapmasını bir tahrik ve hakaret olarak değerlendirdi.

ALBAYRAK: “TÜM HALKIMIZDA DERİN YARALAR AÇMIŞTIR”

Madımak olaylarının dostluk ve kardeşliğimizi zedelemek üzere tezgâhlandığını ve herkesin bu olaydan üzüntü duyduğunu ifade eden Albayrak “40 Bin canımıza mal olmuş PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen hatta geçmişte örgüt içerisinde olduğu resimlerle tespit edilmiş birisinin burada gelerek konuşması ve insanlıktan bahsetmesi hepimizi kahretmiştir” dedi.

Sivas büyük bir tahrik olayı ile karşılaşmış ama bu tahriklere kapılmadığını ifade eden Albayrak “temiz ve yiğitliği ile nam salmış Sivas halkı çok şükür bu büyük tahrik’e kapılmamıştır. Ancak yaşanan bu olay Sivas halkını derinden yaralamıştır” dedi.

Eli kanlı terör örgütünün mensubu olduğu bilinen bir şahsın Sivas’a gelmesi ve burada acılı insanların temiz duyguları üzerinden kendine pay çıkarırcasına pervasızca insanlık dersi vermesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Albayrak;

“Şehit kanı ile sulanmış bu Vatanın belki de en fazla şehit veren illerinden olan ve duygu yoğunluğu her zaman had safhada olan Sivas’a eli kanlı birisinin gelmesi ve mikrofon alarak halka hitap etmesi tüm halkımızda derin yaralar açmıştır” dedi.

Sivas’ın büyük bir sınavdan geçtiğini ama tahriklere kapılmayarak, sağduyusu ile bu sınavdan yara almadan ama büyük bir acı gurur kırıklığı yaşayarak geçtiğini ifade eden Albayrak; “Terör örgütü yandaşı birinin Yiğit Sivaslılara verecek dersi yoktur ama alacak çok dersi vardır. Nasiplenemedeği insanlığı burada anlatamaz. Ona bu fırsatı verenler kesinlikle ya gaflet içinde yada ihanet içinde bu olaya sebep olmuşlardır” dedi.

Dostluğumuz ve kardeşliğimizi hedef alan 93 Madımak olaylarını anmak üzere yine dostluk ve kardeşliğimizi hatta ve hatta Vatanımıza göz dikmiş birisinin gelmesi tam manasıyla rezillik ve tahriktir” diyen Albayrak açıklamasının sonunda;

“Umuyoruz ki bu olaya sebep olanlar gerekli tepki ve dersi alır ve bir daha asla böyle bir rezilliğe müsaade edilmez” dedi.

AdminAdmin