Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-07-2014 18:01

REKTÖR KOCACIK'TAN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

REKTÖR KOCACIK'TAN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR

 

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeği, Cumhuriyet Üniversitesi çok amaçlı salonda düzenlendi. Programa Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon Komutan Tuğgeneral Fahrettin Celalettin Sağır, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. Oruçların açılmasının ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, iftar duası yaparak tüm şehitlere rahmet diledi.

 

Vali Barut iftar sonrası yaptığı konuşmada, "Üniversitemiz bizi bir araya getirdi kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi ki şehrin hayatında üniversitenin rolü yadsınmaması gerekir, üniversite şehir hayatı ile iç içe olması gerekir işte bunun güzel bir örneği burada şehit yakınları kardeşlerimiz, gazi kardeşlerimizle birlikte bu güzel sofrayı paylaştık ve bize güzel ikramlarda bulundular. Bunun için öncelikle Allah'a ne kadar dua etsek azdır. Devletimize ne kadar dua etsek azdır tabi ki bütün bu nimetleri soframıza getiren üniversite camiasına da teşekkür ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Geride kalanlarına sabrı cemiller diliyorum. Gazilerimize de bundan sonraki yaşantılarında mutlu, hayırlı, sağlıklı bir ömür diliyorum" dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Kocacık yemekte yaptığı konuşmada, programa katılanlara teşekkür ederek, "Şehit ailelerimizin ve gazi ailelerimizin bizlerde özel bir yeri var. Göreve başladığım günden beri Ramazan aylarında birlikte oluyoruz. Bu geleneği devam ettiriyoruz ve Allah ömür verirse devam ettireceğiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

AdminAdmin