3. Sayfa
Giriş Tarihi : 03-07-2014 13:50

TIRCILARDAN MUTLU SON

Musul kentini ele geçirdikten sonra; Irak Şam İslam Devleti militanlarının kaçırdığı 32 Türk tır şoförü; bugün serbest bırakıldı.

TIRCILARDAN MUTLU SON

IŞİD'in araçlarına el koyduğu şoförlerden Serdar Bayar, "Bu sabah bize 'Sizi serbest bırakacağız, eşyalarınızı toplayın' dediler. Eşyalarımızı topladık. Bizi Kürt bölgesine doğru yola çıkardılar" diye konuştu. 

BALKAN HABER AJANSI Ortadoğu Temsilcisi Liber Azuz'un görüştüğü bir başka şoför ise, mlitanların da korku içinde olduklarını ifade ederek, 'Kandırıldıkları ve ne amaç için orada olduklarını bilmedikleri her halerinden belli' açıklamasında bulundu. 

Türk yetkililer tarafından Mahmur'da karşılanarak otobüse bindirilen şoförler, Erbil'e nakledildi. Şoförler burada çok yoğun güvenlik önlemleriyle korundu. Şoförler Türkiye saati ili 21.00'da Türk Hava Yolları uçağı ile Şanlıurfa'ya indi.

Şoförler, uçakla getirildikleri GAP Havaalanı'nda, Şanlıurfa Valisi Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç ve İl Emniyet Müdürü Pınarbaşı ile yakınları tarafından sevinç çığlıklarıyla karşılandı. 

Karşılama töreninde yer alan BALKAN HAER AJANSI Şanlıurfa ekibinden altı kişi, tören niteliğindeki karşılamayı an an takip etti. 

Uçaktan indikten sonra yakınlarıyla kucaklaşan ve büyük sevinç yaşayan şoförler aileleriyle hasret giderdi.

Şoförlerden Vehbi Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesiyle buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Kurtarılmaları için kendilerine destek veren devlet büyüklerine teşekkür eden Demir, çok heyecanlı olduğunu ve konuşacak kelime bulamadığını ifade etti.

Musul'u ele geçiren IŞİD, 9 Haziran günü İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 32 Türk TIR şoförünü kaçırdı. O günden beri Türk şoförleri ellerinde tutan IŞİD militanları ile aşiretler araya konularak temaslar kuruldu. Günlerce devam eden görüşmeler nihayet olumlu sonuç verdi ve IŞİD, şoförleri serbest bırakma kararı aldı, ancak tırlara el koydu.

AdminAdmin