Ekonomi
Giriş Tarihi : 03-07-2014 13:44

EKMELLEDDİN İHSANOĞLU AÇIKÇA AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, mal beyanını açıkladı.

EKMELLEDDİN İHSANOĞLU AÇIKÇA AÇIKLADI

Beyanda İhsanoğlu’nun İstanbul’da 9 dairesi, bankada ise 3,5 milyon doları ile 240 bin TL nakidi olduğu açıklandı.

İhsanoğlu’nun iletişim merkezinden yapılan bir açıklama ile mal beyanı duyuruldu. Açıklamada, “Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu YSK’ya yaptığı adaylık belgeleriyle beraber mal beyanını sunmuştur. İhsanoğlu daha önce kamu görevlisi olduğu dönemlerde ve daha sonrasında 2014 başında yöneticisi olduğu dernekten dolayı mal beyanında bulunmuştur” denildi. İhsanoğlu’nun YSK’ya sunulan mal beyanı şöyle:

Kendine veya eşine ait, miras ve satın alma yoluyla İstanbul’da 9 daire

1 adet 2006 marka Opel Vectra otomobil

Banka hesaplarında 240.427 TL ve 3.596.304 dolar.

İhsanoğlu Yozgat’ta dedesinin konağına ait arsaları ve üzerindeki binaları Bozok Üniversitesi’ne 2011 yılında bağışladığı da belirtildi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan 'Tahrik' açıklaması

CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı partilerin Cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas katliamı nedeniyle dün söylediği sözlere twitter üzerinden açıklık getirdi. 

İhsanoğlu, attığı twitte, "Huzur ve sükûn istemeyen fanatik grupların felakete yol açtığını kastettim. Tahrik, hiçbir canlıya zarar vermenin özrü olamaz" dedi. Ekmeleddin İhsanoğlu, dün, Pir Sultan Abdal Anıtı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "21 sene önce ülkemizde 30'a yakın insanımız kurban edildi. İki şeyden dolayı kurban edildi; kara taassup ve tahrik. Bin senedir bu topraklarda beraber yaşayan insanlar, bu kara taassubun ve tahrikin neticesinde böyle bir facia yaşıyorlar" demişti.

AdminAdmin