Sivas
Giriş Tarihi : 01-07-2014 10:05

SİVAS OLAYLARININ 21. YILINA DOĞRU

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sivas Şube Başkanı Halis Özdemir, Sivas olaylarının 21. yılı dolayısıyla yarın yapılacak anma öncesi sağduyu çağrısında bulunarak, "Halk, genel yönetim ve özellikle yerel yönetim olarak bize düşen görev, sakin ve sağduyulu olmaktır" dedi.

 SİVAS OLAYLARININ 21. YILINA DOĞRU

Özdemir, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda ozanlar ve semah ekibinden oluşan 33 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Olayın emperyalist güçlerin ve onların işbirlikçilerinin kışkırtmasıyla ortaya çıktığını iddia eden Özdemir, "Bu olay, Sünni-Alevi mezhep çatışması değildir. Katledilen Alevi dostlarımız, Pir Sultan Abdal Şenlikleri için şehrimize gelip Madımak Oteli'nde kalıyor olmalarıyla kolay hedef olmuşlar. İçlerinde sünni de olsa ölecekti" diye konuştu.

Özdemir, Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının anma programı için yarın kente geleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu onların doğal hakkıdır. Halk, genel yönetim ve özellikle yerel yönetim olarak bize düşen görev, sakin ve sağduyulu olmaktır. Elbette olayların kışkırtıcıları, tetikçileri, arkasındaki güçler açıkça ortaya konmadığı ve hak ettikleri cezayı çekmedikleri sürece, bizim de sorgulamamız sürecektir. Bir daha benzeri olayların yaşanmaması temennisiyle kaybettiğimiz insanları anıyoruz."

AdminAdmin