Sivas
Giriş Tarihi : 30-06-2014 12:52

SİVAS PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ'NDEN MADIMAK ÇAĞRISI

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, 2 Temmuz Madımak katliamını unutturmayacaklarını vurgulayarak, "Sivas Madımak katliamının 21. yılında karanlığa ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı barış ve kardeşlik için alanlardayız alanlarda olmaya devam edeceğiz. 2 Temmuz’da Madımak'tayız." dedi.

SİVAS PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ'NDEN MADIMAK ÇAĞRISI

21 yıl önce Madımak olaylarında hayatını kaybedenler için yapılacak anma etkinlikleri öncesi bir grup Kent meydanında toplanarak açıklama yaptı. Tertip komitesi adına konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, "2 Temmuz Madımak katliamını unutmadık unutturmayacağız. 2 Temmuz'da Madımak’ta katledilen 35 kişiyi anmak, Madımak Oteli'nin utanç müzesi olması ve yönetiminin katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Pir Sultan Abdal Derneğine verilmesi için orada olacağız." şeklinde konuştu.

Cemevlerinin yasal statüye kavuşması, Diyanet'in lağvedilmesi inançların özgür olması için 2 Temmuz’da alanda olacaklarını savunan Yıldırım şöyle devam etti: "Bir daha Soma katliamının olmaması, sendikasızlaştırmaya, güvencesiz çalıştırmaya karşı eşit işe eşit ücret içindir. Dersimden, Madımak, Roboski, Gezi gibi katliamların yaşanmaması, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir yolla çözülmesi, İnançlara özgürlük içindir. Ülkemizde ve dünyada barış içindir. 2 Temmuz'da Madımakta olmak tüm halkların ve inançların eşit yurttaşlık temelinde barış ve özgür olarak yaşaması için alanlardayız. 2 Temmuz'da Madımak'ta olacağız. İnsanım diyen herkesi gücümüze güç katmaya çağırıyoruz."

2 TEMMUZDA PROGRAM

Hidayet Yıldırım, 2 Temmuz günü Hacı Bektaş-ı Veli Vakfı önünde toplanarak yürüyüşe başlayacaklarını daha sonra ise Madımak (Sivas Bilim Sanat Merkezi) önüne gelerek hayatını kaybedenleri anacakları bilgisini verdi.

AdminAdmin