Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-06-2014 09:10

TIP ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU...

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Amfi Tiyatro’da 40. Yıl 34. Dönem Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

TIP ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU...

Cumhuriyet Üniversitesi  (CÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Amfi Tiyatro’da 40. Yıl 34. Dönem Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ayan, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz,  Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe,  CÜ Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Şefik Sümbüloğlu, Rektör Danışmanları Prof. Dr. M. Birhan  Yılmaz,  Prof. Dr. M. Fikret Ergüngör, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, sağlık çalışanları, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Hizmetli öğrenci ailelerine Hekimlik mesleğinin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu ifade ederek;  “Sizler artık insan sağlığını her koşulda  korumak ve tedavi etmek için yemin etmiş kutsal bir mesleğin mensuplarısınız. Mesleğini sürdürürken insan sevgisi rehberiniz olsun. Hastalarınızı ailelerinizden biriymiş gibi kabul edin. Onlara yeni bir yaşam sunduğunuzda gözlerinizde yakalayacağınız ışıltı size en büyük hediye olacaktır. Sevgili meslektaşlarım; Mesleğinize tutku ile bağlanın ve hekimliğin bir yaşam tarzı olduğunu asla unutmayın. Sizlere güle güle demiyor, meslektaşlarımız olarak aramıza hoş geldiniz derken hepinizi sevgiyle kucaklar, yeni meslek hayatınıza sonsuz başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” İfadelerine yer verdi.     

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut ise konuşmasında 144 hekimle birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ülke hizmetine sunduğu hekim sayısının dört  bine yaklaştığını ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;  “Bugün Fakültemiz 184 öğretim üyesi, 212 akademik personel, 1.337 öğrencisiyle köklü ve gelişmiş eğitim kurumudur artık. Çözümü zor olamayan sorunlarla uğraşmak, evrensel temel değerler ve doğrular çerçevesinde ülke koşullarına ve önceliklerine göre çözümler üretmek ve sonuç elde etmek  için çaba göstermek, hekimlerimizin temel görevidir. Sevgili anne ve babalar; Sizler şüphesiz bugün en mutlu kişilersiniz. Binbir güçlükle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, eğitimi çok zor ve saygın bir meslek edinmeleri için yıllar önce bizlere emanet ettiniz. Bizlerde evlatlarınızı Ülkemize ve topluma yararlı bir insan olarak yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. Bugün çocuklarımız Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ismini taşıdığı Üniversitemizin Tıp Fakültemizden başarıyla hekim olarak mezun olurlarken, yaşadığınız haklı sevinç ve gururu tüm öğretim üyelerimizle birlikte sizlerle paylaşıyoruz.” Diyerek öğrencileri hayat dolu başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi 34. dönem birincisi Nesrin Erdoğan, ikinci Halil Berkay Uzuncu, üçüncü Gamze Aydın’a plaket ve diplomaları Rektör Vekili Prof. Dr. Hizmetli, Dekan Prof. Dr. Bulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayan tarafından verildi.  

Mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından Dönem Birincisi Nesrin Erdoğan yaş kütüğüne isimlik çaktı.  

Törende ayrıca Tıp Fakültesi tarafından “Yılın Acil İntorn Doktoru”  seçilen Tekmile Memiş ve  “Yılın İntorn Temsilcisi” seçilen Mehmet Alptekin Acar’a belge ve plaketleri verildi.

 

Tören Prof. Dr. Yener Gültekin tarafından Hekimlik Andının okutulması  ve öğrencilerin kep fırlatmasıyla son buldu.


















 

 

 

AdminAdmin