Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-06-2014 14:20

BAŞHEKİM GÖKÇE ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİNİN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINA KATILDI…

Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 95. yıldönümü nedeniyle Sivas-Ankara kara yolu üzerinde bulunan Cumhuriyete İlk Adım Anıtı önünde düzenlenen kutlama töreni, Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca’nın anıta çelenk sunması ile başladı.

BAŞHEKİM GÖKÇE ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİNİN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINA KATILDI…

 

Törene Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Gökçe, Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Ekber Şahin,  Hastane Başmüdürü Rahmiye Gültekin, Hastane Müdürleri, Başhemşire Nezahat Demirkaya ve Yardımcısı, diğer yetkililer, protokol üyeleri ile Kamu Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 95. yıldönümü nedeniyle Sivas-Ankara kara yolu üzerinde bulunan Cumhuriyete İlk Adım Anıtı önünde düzenlenen kutlama töreni, Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca’nın anıta çelenk sunması ile başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erkek Halk Oyunları ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından Şeref Defteri'ni imzalayan Alim Barut, deftere şu ifadeleri yazdı: "İstiklal Mücadelesi için Samsun’dan başlayarak Cumhuriyet’in ilanına kadar giden engelli ve zor yolda en güvenilir il olarak seçtiğiniz Sivas’a ilk teşriflerinizin 95. yılında bir kez daha tüm Sivaslılar olarak sizin ve silah arkadaşlarınızın manevi huzurunda olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Temellerini İlimizde atarak kurduğunuz Cumhuriyet gösterdiğiniz hedeflere emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir.

Aynı şekilde Sivaslılarda dün olduğu gibi bu gün de hiç durmadan çalışarak, üreterek, birlik ve beraberlik içerisinde Ülkesine hizmet için gayret göstermektedir. Emanetiniz emin ellerdedir. Bu nedenle hiç şüpheniz olmasın ki Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Sivas’a teşriflerinizin 95. Yıl dönümünde sizi ve silah arkadaşlarınızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz."

 

AdminAdmin