Sivas
Giriş Tarihi : 27-07-2013 19:09

ŞENER: "BOP, İSLAMI ÇİRKİNLEŞTİRME PROJESİDİR"

Ak Parti hükümetinin eski bakanı ve kapanan Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı Abdüllatif Şener, memleketi Sivas'ta iftar yemeği verdi.

ŞENER:

Ak Parti hükümetinin eski bakanı ve kapanan Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı Abdüllatif Şener, memleketi Sivas'ta iftar yemeği verdi. Yemek sonrasında konuşan Şener, "Türkiye'nin eşbaşkanı olduğu Büyük Ortadoğu Projesi, İslamı itibarsızlaştırma ve çirkin gösterme projesidir" dedi.

 

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve Sivas'ta iftar yemeği vermek için akşam saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a geldi. Eski bakan Şener, kent merkezindeki bir restourantta düzenlenen iftar yemeğine eşi Berrin Şener ile birlikte katıldı. Yemeğe, Şener'in kapanan Türkiye Partisi'nin üyeleri, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsicileri, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı. Yemek sonrasında yaptığı konuşmada Büyük Ortadoğu projesine değinerek, birlik ve beraberlik mesajları veren Şener, "Bu Ramazanın birlik ve beraberlik duygusunu her zamankinden daha çok pekiştirmesini istiyorum. Çünkü, ülkemizde insanları birbirine düşman etmeyi çalışanlar var. Devletin tepesinden tabanına kadar. Halbuki, aynı ülkenin vatandaşlarını birbirine düşman yapma çabası ve anlayışı Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçasıdır. Büyük Ortadoğu Projesi bildiğiniz gibi 9 Haziran 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Sea Island kasabasında toplanan G-8 toplatısında resmen ilan edilmiştir. Türkiye eşbaşkanı olarak bu toplantıda ilan edilmiştir. ve geldiğimiz nokta itibariyle açıkca görüyoruzki; bu proje İslamı itibarsızlaştırma projesidir. İslamı çirkin gösterme projesidir. Daha önce ABD'de yılda 100 bin kişi müslüman olurken, artık bir taraftan icat ettikleri El Kaide katliamları ile bir taraftan Büyük Ortadoğu Projesi'nin yankılanan vahşi görüntüleriyle müslüman olanın sayısı 5 binin altına inmiştir. Ama bu projenin maksadı sadece İslamı çirkinleştirmek değildir. Bu proje aynı zamanda İsrail'e komşu İslam ülkelerinde halkları birbirine düşman etme projesidir. Ülkelerde iç çatışmalar meydana getirme projesidir. Ülkeleri kan gölüne dönüştürme projesidir. Suriye'de yaşadığımız budur, Irak'ta gördüğümüz budur. Mısır'da izlediklerimizde bu Büyük Ortadoğu Projesi'nin uzantısıdır ve sonucudur. Bu bakımdan, bölgemizde tehlikeli gelişmelerin yaşandığı böylesine bir dönemde, bu Ramazanın ülkemize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum" dedi.

 

MEVLANA USLUBUYLA SİYASET YAPMALILAR

 

Türkiyede'ki siyasetçilerin ülkede birlik ve beraberlik sağlamalarını isteyerek, siyasilerin Mevlana uslubuyla konuşmaları gerektiğini belirten Şener, "Bu yazın ardından gelecek sonbahar, tehlike sinyalleri veriyor. Önümüzdeki sonbaharda ortaya çıkması muhtemel olan bu tehlike sinyalleri öncesinde, bu ülkenin her sorumlu ferdini uyarıyorum. Cumhurbaşkanını da uyarıyorum, başbakanı da uyarıyorum, bu ülkenin yetkili her ferdini uyarıyorum. Bu ülkede, kin ve nefret duygularını aşılamak devlet sorumluluğuyla bağdaşmaz. Bu ülkede, vatandaşı birbirine düşman etmeye çaba harcamak devlet sorumluluğuyla bağdaşmaz. Ayrıştırmacı, insanları kamplara ayıran üsluptan, siyasetten, iktidar-muhalefet bütün partilerin sözcüleri, genel başkanları vazgeçmek zorundadır. Hepsinin Mevlana üslubuyla, Hacı Bektaş-i Veli üslubuyla konuşmaya ve siyaset yapmaya mecbur olduklarını bilmeleri gerekir. Makamlar ve ünvanlar insanların yetkilerini tanımlamaz. Makamlar ve ünvanlar sadece ve sadece insanların sorumluluklarını tanımlar. Siyasette olmak demek, siyasetin başında bulunmak demek, bir siyasi partiyi temsil etmek demek ünvanlı ve yetkili kişi olduğunu göstermez. Sadece ülke adına sorumluluğunun çok büyük olduğunu gösterir. Ama maalesef Türkiye'de siyaset yapanlar sorumluluklarını değil yetkilerini ve güçlerini konuşmayı marifet ve siyaset zannetmektedirler. Tüm siyasilerin bu anlayıştan vazgeçmesi gerektiğini, ülkemizini birliği ve beraberliği için çaba harcamaları gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü önümüzdeki günler ülkemiz için zor günler olacaktır, olmasını temenni etmediğimiz halde" diye konuştu.

AdminAdmin