3. Sayfa
Giriş Tarihi : 26-07-2013 03:27

BU NASIL TASAVVUFÇU

........

BU NASIL TASAVVUFÇU

TRT 1’de Ramazan Sevinci programına konuk olan tasavvuf düşünürü Ömer Tuğrul İnançer’in “Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizlik”demesi büyük tepki yarattı.

İnançer programda “Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. Şimdi maşallah kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor” diye konuştu.

Diyanet “Karınlarını göstermeden dolaşabilirler” yorumu yaptı. TRT “Sözleri bizi bağlamaz” dedi. AK Parti İstanbul il Kadın Kolları Başkanı Avukat Özlem Zengin Topal ise, "Anneler tabii ki soğa çıkabilirler en doğal hakkı. Ama sanırım tartışma dışarı çıkan kadının kıyafeti, hali tavrı bununla alakalı bir söz söylemeden çıkıyor" derken, bir kadın ve bir anne olaak tam manasıyla bir tepki göstermemeşi olmasına karşı tepkiler de gecikmedi.

Sosyal medyada insanlar hamilelik fotoğraflarını paylaştı.

Tasavvuf düşünürü ve avukat Ömer Tuğrul İnançer, TRT'te yayınlanan ramazan programında, hamile kadınlarla ilgili yaptığı konuşmaya ilişkin, "Hamile hanımlara, çok ileri derecede olanlara, doğumdan evvel işyerlerinde bile kanunla izin veriliyor. Sadece sağlık nedeniyle mi bu izin veriliyor zannediyorsunuz ? Hamile kadının yaşama zorluğu var, bir bebek taşıyor. Saygı duyulması gerekir. Ayrıca yetişmekte olan genç kızlar da bu nedenle doğum yapmaktan korkuyor" dedi.

AdminAdmin