Ekonomi
Giriş Tarihi : 24-07-2013 08:07

KENT BU BAYRAM DA AĞLATIRKEN DÜŞÜNDÜRECEK

........

KENT BU BAYRAM DA AĞLATIRKEN DÜŞÜNDÜRECEK

Hemen her bayramdda, insani duygulara hitap ederek, toplumu ağlatırken düşünemye sevk eden reklamlarla karşımıza çıkan Kent, bu yıl da Türkiye’nin en yaşlı vatandaşı konumundaki bir kişi ile önemli bir bayram mesajı verdi. 

 

Hediyelik ve ikramlık kategorisinde bayram denince akla gelen öncü marka Kent, yaklaşık  yarım milyar TL büyüklükteki pazarda liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. 

 

Bayramı yine Kent müjdeleyecek

 

Mondelēz International Türkiye Genel Müdürü Antoine Collette, yarım asrı aşkın süredir bayramı tatlandıran öncü ve köklü marka Kent’in markalaşma hikayesini küresel düzeyde bir başarı örneği olarak gördüğünü belirtti. Collette “Türkiye’de Ramazan Bayramı uzun yıllardır Şeker Bayramı olarak da anılıyor ise, Kent’in buna katkısı tartışılmaz niteliktedir.  Bu nedenle bayram değerlerini sahiplenmek ve devamlılığını sağlamak bizim en büyük önceliklerimizden biridir” dedi. Türkiye’de hediyelik ve ikramlık kategorisindeki şeker satışının yaklaşık %70’inin Kent tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. 

 

 

Mondelēz International Türkiye Genel Müdürü Antoine Collette, 35 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın önde gelen atıştırmalık yiyecekler şirketi Mondelēz International’ın Türkiye’deki markaları içinde Kent’in özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Kent’in başarısının küresel bir örnek olduğunu belirten Collette şöyle konuştu: “Geleneksel bayram değerlerine sahip çıkan Kent markasıyla tanışmak, Türkiye’deki en büyük mutluluklarımdan biri oldu. Türkiye’de Ramazan Bayramı uzun yıllardır Şeker Bayramı olarak da anılıyor ise, Kent’in buna katkısı tartışılmaz niteliktedir. Bu nedenle bayram değerlerini sahiplenmek ve devamlılığını sağlamak bizim en büyük önceliklerimizden biridir” dedi. Kent Gıda’nın Türkiye’de düzenli olarak ilk 500 ihracatçı arasında yer aldığını, kendi kategorisinin de ihracat liderlerinden olduğunu belirten Collette, bu sayede Kent markasının hem doğru strateji hem de uygulamada mükemmellik açısından Türkiye sınırları dışına taşan bir başarı öyküsüne sahip olduğunun altını çizdi.  

 

Bayramda şekeri Anadolu yiyor

 

Kent markası, 1956’dan bu yana klasikleşen markalarıyla Türkiye’yi her yıl “bayram şekeri”yle buluşturuyor. Hediyelik ve ikramlık kategorisinin markalı ürünlerden oluşan pazarının büyüklüğü yaklaşık yarım milyar TL’yi buluyor. Bu kategorinin toplam bayram alışverişinin lokomotifi olan Kent, kategorideki en önemli oyuncularından biri olduğunu her yıl bir kez daha kanıtlıyor. 

 

Hediyelik ve ikramlık kategorisine ilişkin pazar verilerine değinen Mondelēz International Türkiye Pazarlama ve Strateji Direktörü Bahar Uçanlar toplam kategoride çikolatanın pazarın %65’ini, şekerin ise %35’ini oluşturduğu söyledi. Uçanlar, “Hediyelik ve ikramlık ürünler Türkiye’deki hanelerin yaklaşık %70’ine giriyor. Bu kategorideki toplam tüketimin üçte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde gerçekleşiyor. İç Anadolu ve Marmara yaklaşık %22’şer payla bu bölgeleri takip ediyor” dedi. Uçanlar şöyle konuştu: “Hediyelik ve ikramlık şeker pazarının yaklaşık %70’i Kent markalı ürünlerden oluşuyor. Toplam Kent markalı hediyelik ve ikramlık ürünlerin yıllık satışının büyük bir bölümü bayram öncesindeki birkaç günde gerçekleşiyor. Bunun temel nedeni aile ziyaretlerine odaklı bayramlaşma geleneğimiz. Kent her sene reklam filmleriyle bu bayramlaşma geleneğinin sürdürülmesine katkı sağlıyor."

 

Kent reklamları bayramı müjdeliyor

 

Uçanlar, “2000 yılından bu yana reklam kampanyalarıyla bayramlar ile nesilden nesile aktarılan aile, paylaşım ve birliktelik gibi geleneksel değerlerimize vurgu yapıyoruz” dedi. Kent’in bayramı sahiplenen reklamları ve yenilikleriyle iletişim alanında da öncü konumunu sürdürdüğünü belirten Uçanlar şöyle devam etti: “Bu topraklardaki geleneksel değerleri bayramlar simgeliyor. Aileyi, sevgiyi, saygıyı, geçmişi genellikle bayramlarda hatırlıyoruz. Bu nedenle bayram değerlerinin yitirilmesini, kültürel ve toplumsal olarak bir kayıp görüyoruz. Biz Kent olarak ‘Bayram Demek Aile Demek’, ‘Ailen yanındaysa her gün bayramdır’ diyoruz. Çünkü mutlu bir toplumun mutlu ailelerden, mutlu çocuklardan ve mutlu edilen büyüklerimizden başladığına inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl çekilen ve bu yıl da ekranlarda yayınlanacak reklam filmini, 2012 IPSOS Yıl Sonu raporuna göre geçtiğimiz yılın en beğenilen dördüncü reklamı oldu. Yılın en çok hatırlanan reklamlarında da ilk 10’a girmeyi başardı. Kent markasının geleneksel bayram değerlerini ön plana çıkaran bu yaklaşımının halkımız tarafından bu derece beğenilmiş olması bizi ayrıca mutlu ediyor.” 

 

 

 

 

AdminAdmin