Ekonomi
Giriş Tarihi : 05-07-2013 08:45

TÜRKİYE FİNANS VE TESK İŞBİRLİĞİ İLE ESNAF VE SANATKARLARA RAMAZAN BEREKETİ GELİYOR

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile üye işletmeler için hazırladığı finansman paketlerini kapsayan özel bir protokol imzaladı.

TÜRKİYE FİNANS VE TESK İŞBİRLİĞİ İLE ESNAF VE SANATKARLARA RAMAZAN BEREKETİ GELİYOR

Türkiye Finans Katılım Bankası, iki milyona ulaşan esnaf ve sanatkâra finansman desteği sunmak amacıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile özel bir protokol imzaladı. İmza töreninde TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ile Federasyon ve Banka yetkilileri bir araya geldi.

 

İmzalanan protokol ile TESK üyelerine özel vade ve kar oranları ile hazırlanan Hızlı Çözüm Paketi, İşyerimi Yeniliyorum Paketi, İşletme Destek Paketi ile Makine ve Teçhizat Destek Paketi, iki milyonu aşan esnaf ve sanatkârın kullanımına sunuldu.

 

İmza töreninde konuşan Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Türkiye Finans olarak ülkemiz ekonomisinin önemli yapı taşlarını oluşturan esnaf, sanatkar ve KOBİ’lere özel finansman desteklerini oldukça önemsediklerini belirterek, “2013 başından bu yana sektör ortalamalarının çok üstünde ilgi gören Sukuk ve Murabaha Sendikasyonu’na imza atmak suretiyle oldukça avantajlı şartlarda sağladığımız bu ve benzeri kaynakları, işletmelerimize % 0,89’dan başlayan kar payı oranları ile en avantajlı fırsatlarla kullandırarak ülke ekonomimizin gelişmesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. TESK üyelerine sunacağımız finansman desteği ile ilgili kendimize herhangi bir sınırlama koymadık. 491 meslek kolunda faaliyet gösteren, 13 mesleki federasyon ve 82 birlik bünyesindeki toplam 3.170 odaya kayıtlı TESK üyelerinin ihtiyaç ve beklentileri paralelinde hazırladığımız paketlerin büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Bu vesileyle bu yıl 60. yılını geride bırakan TESK’i kutluyoruz” dedi.

 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise yaptığı konuşmada “Bu ortaklıktaki temel amacımız, ekonomik dinamizmin ve canlılığın kaynağını oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın faaliyet alanlarındaki çalışmalarını 21. yüzyıla taşımalarını sağlamak için finansal destekte bulunmak. Türkiye Finans işbirliği ile ekonomimizin olmazsa olmazı, bel kemiği esnaf ve sanatkarlarımızın günün koşulları ile değişen, gelişen yeni ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olacağız” diye bilgi verdi.

 

 

 

Türkiye Finans Girişimci Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara da toplantıda sunulan paketler hakkında bilgi verdi: TESK ile iş ortaklığımız Ramazan öncesinde Ramazan bereketini ekonomimize yansıtacak. TESK İşyerimi Yeniliyorum Paketi, TESK İşletme Destek Paketi, TESK Makine ve Teçhizat Destek Paketi, TESK Hızlı Çözüm Paketi olmak üzere dört farklı paket ile işletmelerimizin yüzlerini güldürecek çözümler sunuyoruz. Ayrıca TESK üyelerine özel vade ve kar oranlarının yanı sıra Faal Kart ve Siftah Kart başta olmak üzere POS, Çek Karnesi gibi ürünlerimizle de iş süreçlerinin devamlılığını sağlamaya destek oluyoruz. Maaş anlaşması gerçekleştireceğimiz veya POS ürünümüzü kullanan üyelere paket kapsamında belirlenen standart oranlar üzerinden ek indirimler sunuyoruz.” 

Aydan Alkap

ehaber@yandex.com

AdminAdmin