Politika
Giriş Tarihi : 22-06-2013 02:18

AKP BİLGİSAYAR HİLESİ İLE SEÇİM KAZANDI

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kanal T’deki Söylenmez ki Söyleyesin programında Gül Karyaldız’a Türkiye'yi sarsacak şok iddialarda bulundu

AKP BİLGİSAYAR HİLESİ İLE SEÇİM KAZANDI

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AK Parti'nin bilgisayar hilesi ile seçim kazandığını iddia ederek, "Seçimde Bursa'daydım. Bursa'da bizim adayımız ilerdeydi. Birden elektrikler kesildi. Elektrikler geldiğinde adayımız çok gerilerde kaldı ve biz bunu o an anlayamadık. Sonra beni Amerika'daki arkadaşlarım aradı. Seçiminiz ne kadar çabuk sonuçlandı. Ne yaptınız da bu kadar kısa sürede sonuç aldınız. Amerika'da olsa bile bu kadar hızlı sonuçlanmazdı, dediler. Ardından bir firma geldi 'Öyle bir program hazırladık ki kimse bu programla hile yapamaz dediler. Demek ki bu işin içinde bir hile vardı." dedi

Türkiye’yi yurt dışında temsil eden önemli diplomatlardan ve CHP'nin saygın isimlerinden Onur Öymen, Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız'ın Kanal T'de hazırlayıp sunduğu Söylenmez ki Söyleyesin programına konuk oldu ve Türkiye'yi sarsacak önemli iddialarda bulundu.

TIKSIRINCAYA KADAR YEYİN BEYLER

AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız program başlarken Tevfik Fikret'in en ünlü şiirlerinden birini kendi yorumuyla seslendirdi. Şiirde 'Tıksırıncaya kadar yeyin beyler' ifadesini sürekli vurgulayan Gül Karyaldız, önemli mesajları da beraberinde verdi.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de, Gül Karyaldız'a okuduğu şiirden dolayı çok teşekkür ederek, "Benim çok sevdiğim bir şiiri yorumladınız. Tevfik Fikret Atatürk'ün de çok beğendiği bir şairdir. Onun bir de Haluk'un defteri adlı eseri var. O eserinde gençlere ne kadar önem verdiğini gözler önüne seriyor. Bir de Sis şiiri var. İstanbul'da gaz bombaları atıldığında şehri bir sis bürüdü. O sisi görünce aklıma bu şiir geldi.  Gökyüzünü kaplayan o gaz bombalarını görünce Tevfik Fikret'in şiirini daha iyi anladım." diye konuştu.

HALKIN DOKUSUNU DEĞİŞTİREMEZSİNİZ

İstanbul'da Gezi parkı eylemleri ile başlayan Türkiye genelindeki direnişin aslında üç beş ağaçtan kaynaklanan bir sorun olmadığını vurgulayan Onur Öymen, "Bu bir gençlik hareketiydi. Bazıları Mısır'daki Tahrir Meydanı'na benzetti. Elbette benzeyen yönleri var benzemeyen yönleri var. Şu bir gerçek ki demokrasilerde insanlar seçimle gelir seçimle giderler. Hiç gitmemek üzere gelmezler. Ve demokrasilerde halkın dokusunu değiştirmek diye bir şey yoktur. Hükümet şimdi hiç giçmeyecekmiş gibi davranıyor. Eskiden 2013 diyorlardı şimdi 2071 demeye başladılar. Aslında böyle bir gençlik hareketini hiç beklemiyorlardı. Halkı hep aynı çizgide tutacaklarını sandılar ama yanıldılar. Yapılan eylemlerin ardından artık bunun böyle olmadığını gördüler." dedi

DİNDAR VE KİNDAR BİR TOPLUM OLMAZ

Bu iktidarın Türkiye'deki laik toplumu dindar bir toplum haline getirmeyi hedeflediğini ileri süren Onur Öymen, "Şimdi bunlara muhafazakar diyorlar ama Türkiye'de bugüne kadar çok sayıda muhafazakar iktidarlar oldu. Hiç birisi bunlar kadar rejimi tartışmaya açmadı. Cumhuriyetin temel değerlerine dil uzatmadılar. Bu iktidardan 'Atatürk'ün laikliği büyük bir devrimdir' sözünü duydunuz mu?. Duyamazsınız. Kindar ve dindar nesil yetiştireceğiz diyor. Bunu kime diyor. Bu nesil kime kin duyacak. Bunların yaptığı ince ayar değil, kalın ayar. Bir de demokrasiyi tramvaya benzetiyorlar. Unutulmamalıdır ki tramvayların geri vitesi yoktur. Demokrasilerde halkın iradesi önemlidir. Halkın verdiği oy önemlidir. Bunların hiçbiri küçümsenmemelidir." ifadesini kullandı.

SORULARIMA MAKUL CEVAP VERMİYORLAR

Meclis'te milletvekili olarak iktidara bazı sorular yönelttiğini ve makul cevaplar almadığını dile getiren Onur Öymen, "Türkiye'de her seçim döneminde nüfus 3.5,4 milyon artıyor. AKP'nin ikinci seçiminde bakıyorsunuz nüfus artışı 1.4 milyon olmuş. Nasıl olmuş. Araştırıyorsunuz 5.5 milyon seçmen sayılmamış. Bunlar hep araştırılarak sorulan sorular buna cevap veremiyorlar. Bir seçimde parmak boyasını kaldırıyorsunuz. Buna cevap veremiyorlar. Seçimlerde bilgisayar hileleri yapıldı. AKP bilgisayar hilesi ile seçim kazandı. Bize bir firma yetkilisi geldi. 'Öyle bir sistem yapalım ki hile olmasın' dedi. Demek ki ortada bir hile var. Aynı firma AKP'ye gitmeş AKP bu firmanın teklifini kabul etmemiş. Bu seçimde bilgisayar hilelerine dikkat edilmelidir. Ben AKP'li milletvekillerinden duydum. Güneydoğu'da seçimler 09.30'da bitermiş. Kendileri söylediler. Muhtar seçmen kağıtlarına mührü basar basar sandığa atarmış. Sonra da parmağını basar gönderirmiş. Bunları söyleyen AKP'liler. Siz böyle bir ortamda nasıl demokrasiden söz edeceksiniz. Bu konuyu çok önemli köşe yazarlarımız da ele aldı.  Ama değişen bir şey olmadı." ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN'A KÖTÜLÜK EDİYORLAR


Türkiye'yi ilgilendiren önemli konularda danışmanlarının Başbakan'ı yanlış yönlendirdiğini ifade eden Onur Öymen, "Gezi parkı olaylarında ortam çok gerildi. Ben gördüm. Taksim'de 'Durun' deseniz, duracak kadar, 100 kişilik bir gruba gaz bombası sıktılar. Ağaçları kökünden söktüler. Olaylar büyüdü. Daha sonra 'Yargı kararını bekleyeceğiz' diyerek ortamı sakinleştirmeye çalıştılar. Siz yargıya müdahale edemezsiniz. Ederseniz demokrasi olmaz. Bu konuda Başbakan'ı da yanlış yönlendirdiler. Çevresindeki insanlar Başbakan'a kötülük ediyorlar. Halka karşı onu yanlış yönlendiriyorlar. Başbakan sonra çıkıp 'Bana diktatör diyorlar. Diktatör olsam referandum yapar mıyım' diyor. Bu dünyada Hitler bile referandum yapmıştır. Referandum demek fikir hürriyetine baskı yaparım demek değildir. Buradaki sorun Gezi parkı sorunu değildir. Asıl sorun fikirlere yapılan baskıdır. Halk bundan dolayı sokaklara döküldü." ifadesini kullandı.
 
ATATÜRK CİNAYET SAYARDI
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyaya gelmiş en önemli barış adamı olduğunu vurgulayan Onur Öymen, "Atatürk, vatan için olmadıkça savaşı cinayet sayardı. Eğer siz söylememiş lafı söylemiş gibi yazarsanız burada sorun çıkar. Ben 'Uçurumun kenarında dış politika kitabımda yer verdim. O zamanda beni söylemediğim sözleri söylemiş gibi eleştirdiler. Hakkımda karalama kampanyası başlattılar. 'Sizin aleyhinize haber yapacağız, çünkü böyle talimat aldık' diyen gazeteciler oldu. Şimdi gelinen noktada gazetecilerin Gezi parkı olaylarını nasıl yorumladıklarını ve yazdıklarını daha iyi anlıyorum." dedi.

AdminAdmin