Sivas
Giriş Tarihi : 30-05-2013 16:48

ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİSİNE HAYAT BİLGİSİ DAYAĞI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir ortaokul öğrencisinin, kitabının bir sayfası eksik olduğu için Hayat Bilgisi dersinde öğretmeninden dayak yediği öne sürüldü.

ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİSİNE HAYAT BİLGİSİ DAYAĞI

İddiaya göre, Sivas'ın Suşehri ilçesinde Cumhuriyet Orta Okulu 3-B sınıfında okuyan Şaban Özcan (9), Hayat Bilgisi dersinde kitabının bir sayfası eksik olduğu için öğretmeni F.Y.'den tokat yedi. Tokadın etkisiyle yüzünü sıraya vuran Şaban Özcan, kanlar içerisinde kaldı. Yaralanan öğrenciye, "Lavaboya git, yüzünü yıka" diyen öğretmen F.Y., öğrencisini 2 saat boyunca üzeri kanlı bir şekilde sınıfta tuttu. Üzeri kanlar içerisinde eve giden Şaban Özcan, durumu anne ve babasına anlattı. Suşehri Merkez Karakol Amirliğine gelen baba Murat Özcan öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunurken, Suşehri Devlet Hastanesi'nden ise çocuğuna darp raporu aldı.

 

Olayın şokunu atlatamayan Murat Özcan, "Öğlen eve geldim, çocuğumun üzeri kanlar içerisindeydi. Kendisine sorduğumuzda ders esnasında kitabındaki bir sayfanın olmamasından dolayı öğretmeninin kendisine tokat attığını, bu esnada suratını oturduğu sıraya çarptığını söyledi. Suratı kanlar içerisinde kaldığı için üzeri komple kandı. Canım çok sıkıldı. Biz de okurken ufak tefek dayak yerdik ancak böyle bir şey hiç yaşamadım. Öğretmen hakkında suç duyurunda bulunduk" dedi.

 

Şaban Özcan ise, "Öğretmenimizin verdiği sayfa kitabımda yoktu. Sayfa koptuğu için öğretmenim bana kızarak tokat attı. Suratımı sıraya vurdum, burnumdan kan geldi. Beni lavaboya gönderdi. Bir sınıf arkadaşımla da bez göndermiş, burnuma tutmamı istedi. 'Eve gidince de aileme burnumda bir şey vardı onu alırken burnum kanadı' dersin dedi. Çok korktum. Eve gelince babam ve anneme olayı olduğu gibi anlattım" iddialarında bulundu.

 

Dayak olayının ardından öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Suşehri Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru ise, "Konu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne intikal etti. Detaylı bir çalışma yapacağız. İlgili kişi hakkında disiplin soruşturması yapılacaktır. Konuyla ilgili öğretmen, öğrenci velisi, öğrenci ve okul idaresiyle konuşularak soruşturmanın yürütülmesini sağlayacağız. İlgili mevzuata göre ne gerekiyorsa yapılacaktır. Bu tür olaylar nadir olsa da biz 400 öğretmen, 6 bin öğrencinin olduğu geniş bir kitleyiz. Zaman zaman öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz duygularına yenik düşebilir. Eğitim teşkilatının içerisinde bu tür olayların olmaması için biz de gayret sarf ediyoruz. Bizim hedefimiz, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirerek topluma kazandırmaktır. Günümüzde dayakçı bir eğitim anlayışının olmadığı herkes tarafından biliniyor. Hiçbir eğitimci bu tür olaylarla karşılaşmak istemez. Yaşanan olay bizi yeterince üzmüştür" açıklamasını yaptı

AdminAdmin