Kültür-Sanat
Giriş Tarihi : 24-03-2013 15:55

LİLA RENK EN ETKİLEYİCİ RENK

........

LİLA RENK EN ETKİLEYİCİ RENK

Bilim adamlarıın yaptığı araştırmalar; bilinein aksine siyah ya da kırmızı rengin seksilik ve baştan çıkarıcılık özelliğinin yanlış olduğunu gözler önüne serdi. Lila ve eflatun; etkileyiclikte; siyah ve kırmızıdan çok daha etkili...

Araştırma sonuçlarına göre, siyah ya da kırmızı rengin, özellikle iç çamaşıı endeksli olarak, şartlanmaya bağlı bir özelliğiin bulunduğu; başta lila, mor ve eflatun tonlarının; etkileyicilik ve çarpıclık açısından siyaha göre sekiz, kırmızıya göre ise on kat daha fazla olduğunu kanıtladı.

Buna göre, erekler; ince siyah kilotlu çoraptan etkilenmeyi, şartlı refleks olarak yaşıyor. Ancak mor ve tonlarındaki herangi bir elbise dahi, erkeklerin etkilenmesini sağlamaya yetiyor.

Bu arada, iş başvuruları, ikna edicilik ve kararllık gösergesi olarak da, mor, morcivert, lila ve eflatun rengin; müthiş bir çekim alanının bulunduğu da, araştırmlarda kanıtlanan bir başka unsur olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Araştırmaya göre, lila, eflatun ve tonlarındaki rengi seven insanlar genellikle, ruhsal dünyası ön planda olan, ağır başlı ve asil ruhlu kişiler..

Duyarlılıkları fazla olduğu için sanat dallarında başarılı olma ihtimalleri daha fazladır.

Lila, vücuttaki hormonları ve salgı bezlerinin çalışmasını da etkilemektedir. Özellikle sara, menenjit gibi beyin hastalıklarında tedaviyi destekler. Eklem iltihaplarına karşı faydalıdır. Ayrıca, kanı temizler ve akciğer, karaciğer, kalp ve böbreklerin çalışmasını düzenlemeye yardımcı olur.


Lila, kullanıldığı tona göre farklı etkiler gösterebilir. Açık tonları olan lavanta, leylak gibi renkler ilham verici etkileri için çalışma odalarında tercih edilebilir. Beyinsel faaliyetleri ve sanatsal düşünceyi arttıran mor, özellikle sanatçıların çalışma ortamları için uygun olabilir.
Lila, açık tonlarda ilham ve güven verici etki gösterirken, özellikle koyu tonlarda, mor rengin insanda meydana getirdiği asalet duygusu, bazı insanlarda küstahlık, kabalık ve hatta kavgacı bir yapıya da neden olabilecek şekilde etki gösterebilir. Hüzün, üzüntü ve depresyonu çağrıştıran etkileri de vardır. Özellikle koyu tonlarda, bilinçaltını etkileyerek insanda korkuya ve hüzne neden olabilen mor renk, belki de bu yüzden, intihar edenlerin en çok sevdiği renklerden biridir. Bu nedenle, depresyona yatkın kişilerin, ruhsal sorunu olanların, alkoliklerin ve madde bağımlılarının olduğu ortamlarda kullanılmamalıdır.

AdminAdmin