Dünya
Giriş Tarihi : 24-03-2013 02:16

DAVUDOĞLU ' NDAN ANLAMLI TEPKİ

........

DAVUDOĞLU ' NDAN ANLAMLI TEPKİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Neteyahu’nun Başbakan Tayyip Erdoğan’dan Mavi Marmara saldırısı nedeniyle göstermlik özür dilemesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir kez daha telefonla görüştü.


BALKAN HABER AJANSI Diplomasi Haberleri Direktörü Ahsen Sude Kaynarca'nın edindiği bilgilere göre, söz konusu görüşmede, İsrail’le yürütülecek ikili görüşme ve anlaşmalar ile Irak  sürecinde yapılması lazım gelenler konuşuldu. Görüşmenin önemli bir konusu da Kıbrıs üzerine gerçekleşti.  Güney Kıbrıs’ın yaşadığı endişe verici kriz nedeniyle adanın ortak doğal kaynaklarını teminat olarak gösterme düşüncesine duyduğu tepkiyi Ankara,  Davutoğlu aracılığıyla Kerry’e iletti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan Güney Kıbrıs ile ilgili yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Kıbrıs Türk tarafınca 24 Eylül 2011 ve 29 Eylül 2012’de iki kez ortak doğal kaynakların hakça paylaşımı için işbirliği çağrıları yapılmış, ancak bu çağrılara Rumlar tarafından bugüne kadar olumlu karşılık verilmemiştir. Rum tarafının bugün karşı karşıya bulunduğu ekonomik krizi yeni oldu bittiler yaratmak için bir vesile olarak kullanması kabul edilemez. Türk tarafı bir an önce ortak refah ve güvenlik anlayışıyla derhal müzakerelere başlanmasını beklemektedir. Karşı karşıya bulunulan sorunun bir krize yol açması tercihimiz değildir. Bunun barış ve kalıcı çözüm için yeni bir fırsat ve başlangıç teşkil etmesi gerektiğine samimiyetle inanıyoruz. Türkiye ve Kıbrıslı Türkler bu anlayışla Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlarla birlikte çalışmaya hazırdır. Asla ayrı gayrı yapmayız.'

AdminAdmin