Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-03-2013 16:45

NEVRUZ C.Ü. KAMPÜSÜNDE ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER İLE KUTLANDI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (C.Ü.) nevruz kutlaması yapıldı.

NEVRUZ C.Ü. KAMPÜSÜNDE ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER İLE KUTLANDI

 

Üniversitenin merkez kampüsünde nevruz kutlamalarına rektörlük çalışanları öğrencilerin katılımı bir hayli yoğundu. Nevruz kutlamasında öğrenciler gönüllerince halay çektikten sonra yakılan ateşin üzerinden atladılar.

 

Gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart'ta güneş göçmen kuşlar gibi kuzey yarımküreye yönelir. 21 Mart ile birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar. Bu nedenle 21 Mart bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilerek, nevruz/yeni gün bayramı adıyla kutlanır. Nevruz Sivas’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

 

Bu günü kutlamak için Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde çeşitli aktiviteler düzenlendi. Nevruz ateşin etrafında halaylar çekerek Nevruzu kutlayan üniversite öğrencileri gönüllerince bir gün geçirdiler.

 

Kampus alanında gerçekleştirilen kutlamalara katılan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ta davul zurna eşliğinde halay çeken öğrencilere pilav ve ayran ikram etti.

 

Kutlama esnasında Cumhuriyet Üniversite Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz öğrencilerle birlikte halay çekti. Cumhuriyet Üniversitesinde nevruz ateşinin yakılmasının ardından öğrenciler ateşin üzerinden atladı.

 

 

Yakılan ateşin üzerinden sadece öğrenciler atlamadı. Ateşin üzerinden Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve öğretim elemanları da atladı. Nevruz kutlamalarında Cumhuriyet Üniversitesine bağlı güvenlik görevlileri de üniversite çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

 

Yakılan nevruz ateşinin çevreye zarar vermemesi için Yangın söndürme tüpü de hazır tutuldu.

AdminAdmin